2018-08-22
鸭大哥。之前前一手铺头叫云扬 。食辣。好正。但执左。 转咗做鸭大哥。 上次经过见到已经想试。 因为都几钟意食北京填鸭。点知上次冇定位,冇枱。好似终于试到喇。今次坐唔满㖞。唔使订枱都有位错。想食黄金脆奶炒虾仁。 朋友话今日热气所以话下次先啦。但唔知点解热气又可以食填鸭㖞。。。。叫左。一、海鲜烤鸭泡饭。好食。个汤好鲜甜。饭有脆口。同之前响名馆(希慎)食过嘅有啲似。好开胃。因为得两个人食所以我自己食咗四碗。二、北京烤鸭。我自己觉得都几好食。虽然同朋友都觉得佢未必系最出色嘅北京烤鸭。但我非常之欣赏,俾客人用黎夹鸭嘅𠮶块皮。佢俾咗好多块。够晒食。同埋好细心。每块皮同皮之间都有一张纸隔住。变咗会容易拎。 三、蚬蚧唐生菜呢个就真系麻麻。百几蚊。食酿唐生菜。加几粒蚬。千祈唔好叫。本人亦会建议餐厅可以将呢个菜式删除。我很提议系因为我觉得呢间餐厅都不错。希望佢可以做好啲。整体来讲我觉得呢间餐厅都几好。始终环境系舒服嘅。食完觉得个人轻松咗。个胃都满足到。可以黎试一试。Tips:一定要食个泡饭呀。👉🏻👈🏻如果可以平少少就完美喇。😏
之前前一手铺头叫云扬 。食辣。好正。但执左。
转咗做鸭大哥。 上次经过见到已经想试。
因为都几钟意食北京填鸭。
点知上次冇定位,冇枱。
好似终于试到喇。
今次坐唔满㖞。唔使订枱都有位错。
想食黄金脆奶炒虾仁。 朋友话今日热气所以话下次先啦。
但唔知点解热气又可以食填鸭㖞。。。。
叫左。
一、海鲜烤鸭泡饭。
好食。
个汤好鲜甜。
饭有脆口。同之前响名馆(希慎)食过嘅有啲似。
好开胃。因为得两个人食所以我自己食咗四碗。
二、北京烤鸭。
我自己觉得都几好食。
虽然同朋友都觉得佢未必系最出色嘅北京烤鸭。
三、蚬蚧唐生菜
呢个就真系麻麻。
百几蚊。食酿唐生菜。加几粒蚬。
千祈唔好叫。
可以黎试一试。
Tips:一定要食个泡饭呀。
👉🏻👈🏻如果可以平少少就完美喇。😏