2022-09-26
原来Hungry Monkey 晌荃湾开咗新店钟意哩度的铁板海鲜料理🦐🦪烧得够香口而且新店空间感大d 、舒服d岩哂同朋友嚟食嘢倾偈!🔸头盘沙律($28)去皮冻番茄好清爽,蒜味柚子醋好开胃,好食。🔸萤光鱿鱼($58)我至爱!有咸鲜味、又唔会过咸,口感爽弹。🔸辣酒东风螺($88)辣度适中,好入味、食到酒香,螺肉大粒弹牙,份量十足!🔸白鳝($178)外皮超脆,入面肉质绵密,双重口感好正!香口惹味,好食。🔸唐扬南国凤尾($78)原来系鸡pat pat,每一粒都好肥美多肉,炸到外脆内软。如果唔怕食鸡pat pat嘅朋友,值得一试!🔸北海道鱿鱼柳($78)鱿鱼柳大条弹牙,充满蒜、酒、胡椒、洋葱嘅香味,好香好惹味!紫洋葱都好甜,好食。🔸目本原只活帆立贝($138)烧至微微焦香,又有牛油味,新鲜帆立贝自带甜,简单调味已经好好食。🔸铁板帆立贝($98)外层煎脆,配埋炸蒜,好香口!🔸厚烧牛舌($128)大大粒、超厚身,好弹牙,口感十足!🔸松叶蟹肉海胆炒饭($188)加咗松叶蟹肉、海胆,鲜味十足,炒饭粒粒分明,好清爽。🔸菠萝雪葩($78)🔸苹果雪葩($58)用咗新鲜水果嚟做,果味天然又突出,份量又多,好正!
钟意哩度的铁板海鲜料理🦐🦪
烧得够香口
而且新店空间感大d 、舒服d
岩哂同朋友嚟食嘢倾偈!
🔸头盘沙律($28)
去皮冻番茄好清爽,蒜味柚子醋好开胃,好食。
🔸萤光鱿鱼($58)
我至爱!有咸鲜味、又唔会过咸,口感爽弹。
🔸辣酒东风螺($88)
辣度适中,好入味、食到酒香,螺肉大粒弹牙,份量十足!
🔸白鳝($178)
外皮超脆,入面肉质绵密,双重口感好正!香口惹味,好食。
🔸唐扬南国凤尾($78)
🔸北海道鱿鱼柳($78)
🔸目本原只活帆立贝($138)
🔸铁板帆立贝($98)
外层煎脆,配埋炸蒜,好香口!
🔸厚烧牛舌($128)
大大粒、超厚身,好弹牙,口感十足!
🔸松叶蟹肉海胆炒饭($188)
加咗松叶蟹肉、海胆,鲜味十足,炒饭粒粒分明,好清爽。
🔸菠萝雪葩($78)
🔸苹果雪葩($58)
用咗新鲜水果嚟做,果味天然又突出,份量又多,好正!
🔸心UP($68)
杂莓味mocktail ,酸酸甜甜,唔会似药水味。心心外型超吸睛。
🔸17碎半($78)
苹果、柚子、姜啤、荔枝、柠檬汁,系清新嘅组合,酸甜清爽。