2020-02-22 1372 浏览
短期内帮衬两次, 我就试左唔同既餐所以夹埋一次过写啦~~~之前食过区内其他铁板烧, 主要觉得花杯既食材不吝啬, 海鲜新鲜而令人回头度高!建议2人以上一齐去食既话, 可以叫唔同既餐, 厨师就会将每份餐share比你地, 可以一次过试到唔同既野呢个都系佢建议既。呢个鹅肝唔系午市餐内的, 煎得香脆, 外层脆皮一咬便不能忘记,鹅肝滑溜似热豆腐花, 整体似食紧烤绵花糖一样有满足感。但唔可以再黎一份, 因为仲有好多菜式未上。呢个同样系另加既小食, 三片厚切刺身, 比厚牛舌更厚, 一个字: FRESH!!佢令我觉得下一次可以试下佢既sushi餐。午市第一道餐要来了, 烧粒大元贝你叹下先。一开始有少少期待呢个元贝, 师傅落左D豉油同昆布煮开佢, 连昆布一齐食都有D味道, 但呢粒元贝就唔算入味, 不过是新鲜的, 还好。跟住就食左只大海虾, 食净一旧先影, 虾只落了盐同黑椒,  比一般海虾更重虾味, 弹牙程度适中, 好味!黎到我好想试既鲍鱼! 一坐低等既时候佢已经郁得好劲, 好活泼但友人睇到有少少惊haha师傅煎下又焗下好快食得, 但提提大家, 食呢道菜千其千其唔洗再加盐同其他调味, 因为呢粒大鲍鱼海水味
呢个都系佢建议既。

但唔可以再黎一份, 因为仲有好多菜式未上。
烧鹅肝

刺身三片

烧大元贝

烧大虾

师傅煎下又焗下好快食得, 但提提大家, 食呢道菜千其千其唔洗再加盐同其他调味, 因为呢粒大鲍鱼海水味极浓, 就咁食就已经够咸, 重口味都会够, 所以自己唔洗落调味。烧得岩岩好, 一咬落感受到浓浓海洋气息之外, 厚切得黎唔会硬, 岩哂唔中意咀嚼太耐既自己!觉得呢个有惊喜, share食会岩岩好, 一人食哂有D咸。

烧厚切鲍鱼

呢份烧鱼扒食完会由心笑出黎, 同样只是盐+黑椒既天堂。鱼皮连肉煎得刚好, 所以鱼肉唔会干身, 反而好有油同水份, 脆鱼皮增加左另一层口感, 抵赞! 呢个会系食完再想食既鱼, 太好味。见隔离台要求师傅将鱼皮同肉分开煎, 又几得意。
烧鱼扒

试过了US厚同薄烧牛,其实两样都好食啵! 厚烧牛粒满足感较高, 一口一粒连数片炸蒜, 5成熟既牛肉汁系口内回荡, 出色, 建议肉食爱好者简呢款。而薄烧牛就无咁漏, 牛内包左一堆炸蒜同葱去烧, 唔洗10秒食得, 香口唔漏, 如细食者可以简呢款。因为....一阵仲有炒饭。

厚烧US牛肉粒

薄烧葱花炸蒜US牛

食到呢刻开始饱饱地就仲有炒饭, 粒粒分明都唔错的, 不过因为前面既食物较浓味, 盖过左炒饭既香气了。
炒饭/汤/酱汁

每次甜品唔同, 今次有蕨饼, 上次有唔同味既雪糕比你简, 两样都好食味!整体呢间铁板烧午市算正常价, 大约400蚊一人, 但食材新鲜, 位置舒适, 性价比都高可以一试!
甜品-黄豆粉蕨饼

海盐雪糕