2021-11-28 52 浏览
同老婆难得星期六偷得浮生半日闲。带老婆去天水围揾到一个清幽既Cafe,佢叫Flat Mountain。虽然呢度都好宁静舒服,但其实交通好方便,系屏山,天水围港铁站行几分钟就到。食嘢除左食嘢,个意景都好重要,有时地到市区油尖㕵𠮶d食,就算食物好食,都唔会有relax 之感。但呢度唔同,佢装修陈设唔系好浮夸造作overload 客人个感官𠮶d。佢系简约逸雅路线,十分自然,反而令人更感舒泰。咁嚟得当然要食野,睇左一阵餐牌,我地决定试下烟熏三文鱼All day breakfast ,老婆就车打芝士薯饼虾肉。All Day Breakfast 入面我一向最中意就系三文鱼,呢度个三文鱼鲜味肉质唔错,仲有牛油果,烟肉,蘑菇,沙律菜等,系一个好丰富既餐,都好健康清新,几配合呢度既风格。至于老婆既burger 佢话虾弹牙,又够juicy ,饱松软,薯饼脆,整体水准高质。另外佢用蕃薯做薯条,甜甜地,又唔油腻,是一个好好既惊喜。饮品方面,我地点左牛奶咖啡同热朱古力,呢个睇落好似普遍既野,其实都唔易做得好。呢度我觉得造得都唔错既,连朱古力都有拉花,好有诚意,老婆好开心。最后试左佢既甜品,佢既特色系用生酮材料,

最后试左佢既甜品,佢既特色系用生酮材料,中意健康又爱甜品既朋友应该会好开心。

呢个环境,食物,都令人有放假松一松既感觉,忙完一星期充下电,真系好唔错。

而且𠮶度有健康茶包出售,有唔同既功效,有机会我都会试下。

2021-11-27
午餐