2024-06-04 2639 浏览
住葵芳都一定要会去嘅金朝小厨今次六个人食咗好多𩠌,饱到癫。唔讲废话即刻讲菜式会由最好味讲到麻麻哋好味嘅𩠌。葱姜鱼腩煲呢个超级好味,啲汁好惹味,瓦煲热上,火候又够,啲鱼朔晒啲汁,捞白饭食,简直一流!!如果第一次嚟食嘅话,呢个一定系必点!! 招牌黄金虾黄金虾都系一个必点嘅𩠌,我哋就钟意连虾壳一齐食,贪佢系一个天然嘅钙质,照落去有质感又好香口,虾仲要非常之新鲜同埋大只!住葵芳都一定要会去嘅金朝小厨豉油王墨鱼咀成碟都系惹味嘅墨鱼咀,好有豉油王嘅味配啲洋葱食又真系几爽!好好味镇店鲩鱼皮金银蛋白菜仔由于成餐饭都好多肉啦同海鲜,加碟菜仲要系有汤嘅菜真系不得了,我连佢啲汤都可以饮埋,正!XO酱爆墨鱼咀呢一点XO酱爆墨鱼,就比较多其他配菜,有菇啦,有西芹啦,青椒红椒等,变相就好似冇豉油王墨鱼咀咁抵食,不过都系好味嘅!镇店鲩鱼皮前菜嚟讲几开胃,夹埋啲芫荽再点豉油,妥当 豉汁蒸鳝鱼豉汁蒸鳝鱼正常发挥,但系新鲜嘅!沙拉骨沙拉骨嘅汁唔错,加埋啲酱汁其实都真系好味㗎!镇店荷叶饭超级大份,一揭开就有好香嘅荷叶味,非常足料,而且入口有一阵荷叶带嚟嘅香气。 胡椒大蚬汤呢煲汤超级多蚬肉,但系我就略嫌蚬肉淡味咗少少,因为精
住葵芳都一定要会去嘅金朝小厨

豉油王墨鱼嘴

XO酱爆墨鱼咀

XO酱墨鱼咀

镇店鲩鱼皮

前菜嚟讲几开胃,夹埋啲芫荽再点豉油,妥当

镇店玩鱼皮

豉汁蒸鳝鱼
豉汁蒸鳝鱼正常发挥,但系新鲜嘅!

豉汁蒸鲩鱼

沙拉骨
沙拉骨嘅汁唔错,加埋啲酱汁其实都真系好味㗎!

镇店荷叶饭

胡椒大蚬汤
呢煲汤超级多蚬肉,但系我就略嫌蚬肉淡味咗少少,因为精华全部喺晒个汤度,我就饮咗两碗多嘅汤,不过我下次应该会嗌豉汁炒蚬

姜葱鱼腩煲
豉油王墨鱼嘴