2022-04-04 16 浏览
有日经过九龙城,见到泰象馆茶餐厅,熟口熟面咁,原来系泰象馆嘅茶餐厅😆见到门外餐牌有泰式、又有港式快餐,咁多选择,谂都唔谂就入去食啦!**********镬气干炒牛河🐮($48)🌟推介🌟真系超够镬气!厨师即叫即炒!食炒粉面最怕食到尾见到只碟好多油,但系呢碟干牛河一啲都唔油腻,咸度刚刚好,够色水之余唔会死咸👍🏻牛肉份量唔少,而且每片牛肉都大大片仲有唔少芽菜,食哂成碟炒粉都唔觉得漏**********快餐 - 蜜椒猪扒饭🐷($48)🌟推介🌟蜜椒鸡翼就食得多…蜜椒猪扒就第一次食,估唔到都几夹先炸猪扒,再加入蜜糖同黑椒兜乱,蜜糖薄薄咁包住炸猪扒,唔会太甜,但又食到黑椒嘅微辛🌶不错-🧾快餐每日有几款,仲日日唔同款,包饮品,唔惊食到闷呀😆**********小菜 - 八珍豆腐($54)八珍豆腐嘅材料可能唔同地方会有唔同…呢度嘅八珍豆腐有:豆腐、虾仁🦐、叉烧、火腩、鸡柳、粟米芯🌽、菇🍄等等话明系豆腐做主菜,豆腐当然系好滑,加埋其他配料,非常丰富😆呢个价钱超抵食**********蜂蜜百香果茶🍯(跟餐+$5)🌟推介🌟大大杯特饮,蜂蜜百香果酸酸甜甜,好开胃,仲有清肠消脂功效😉

**********
镬气干炒牛河🐮($48)

🌟推介🌟
真系超够镬气!厨师即叫即炒!
牛肉份量唔少,而且每片牛肉都大大片
仲有唔少芽菜,食哂成碟炒粉都唔觉得漏

**********
快餐 - 蜜椒猪扒饭🐷($48)

🌟推介🌟
蜜椒鸡翼就食得多…蜜椒猪扒就第一次食,估唔到都几夹

🧾快餐每日有几款,仲日日唔同款,包饮品,唔惊食到闷呀😆
**********
小菜 - 八珍豆腐($54)

八珍豆腐嘅材料可能唔同地方会有唔同…
话明系豆腐做主菜,豆腐当然系好滑,加埋其他配料,非常丰富😆
呢个价钱超抵食

**********
蜂蜜百香果茶🍯(跟餐+$5)

🌟推介🌟
大大杯特饮,蜂蜜百香果酸酸甜甜,好开胃,仲有清肠消脂功效😉

2022-03-31
午餐