2024-04-01
🍽️ 八公料理 X 不倒翁室内钓虾场 (荔枝角)📍荔枝角长裕街10号亿京广场II地下2号舖-细佬就嚟要考DSE啦!今日要同佢玩吓钓虾放松心情❤️❤️💫钓虾环节( $140 /1小时)钓虾嘅时间有一个钟咁长,而且个水池都好大,餐厅亦都有提供虾皮、鱼杆、毛巾等等嘅物资🫰🏻🫰🏻由于我哋呢边既水池比较容易钓到虾,所以全部人都聚集喺一边🤣🤣🤣好欣赏员工非常细心,见我哋冇经验嘅情况下,比好多指引同埋协助我哋💕💕💕超有耐性嘅细佬成功钓到好多虾🫶🏻🫶🏻我都竟然可以成功啊!😍😍😍除咗耐性之外,原来勇气都好重要🥲🥲🥲因为成功钓到只系第一步,仲要落手去捉虾🫨🫨🫨总括而言,成个经验都好开心!下次要再玩呀❤️❤️💫盐烧虾啱啱吊起嘅鲜虾可以选择白烚或者盐烧🔥🔥今次我哋就拣咗屋企比较难煮到嘅盐烧🫶🏻🫶🏻咁大碗有好多都系细佬嘅杰作🥹🥹 餐厅仲好细心咁样将虾须同埋尖尖嘅虾头都剪咗🫰🏻🫰🏻超细心呀❤️一食落口就食得出新鲜虾嘅味道❤️❤️❤️肉质弹牙鲜甜,而且好多只都有好多膏🦐🦐🦐盐烧嘅煮法更加突显咗虾膏嘅香浓😍😍 果然自己钓嘅虾零舍好味🤤💫八公「海老断魂拉面」($108)第一样要赞嘅就系个汤底!餐厅标榜汤底系每日用大量爆膏大头虾新鲜熬制🦐
📍荔枝角长裕街10号亿京广场II地下2号舖
细佬就嚟要考DSE啦!今日要同佢玩吓钓虾放松心情❤️❤️
💫钓虾环节( $140 /1小时)
💫盐烧虾
💫八公「海老断魂拉面」($108)
第一样要赞嘅就系个汤底!餐厅标榜汤底系每日用大量爆膏大头虾新鲜熬制🦐🦐🦐 浓厚嘅汤底劲香浓鲜甜嘅虾味😍😍😍忍唔住饮晒啲汤💕💕💕🦐🦐🦐配料有好多,当中最吸睛嘅就系中间大大只嘅炸虾,食落弹牙又厚肉👍🏻👍🏻超满足呀🥰🥰🥰叉烧肥瘦适中,味道浓郁👍🏻👍🏻👍🏻面质亦都相当适中,烟靭弹牙得来又够滑🫶🏻🫶🏻超高质!呢个拉面每日净系限量供应50碗!想食记得早啲嚟啊❤️❤️❤️
💫烧猪颈肉( $30 )
猪颈肉爽口弹牙,食落肉汁香浓,又唔会太油腻🫰🏻🫰🏻调味恰到好处,唔会抢左肉味🫶🏻🫶🏻同时又好惹味,令人忍唔住想继续食落去😍😍😍
💫烩鱿鱼( $55 )
怀旧嘅鱿鱼干好有咬口,最啱一路食一路同倾偈、送酒💕💕💕
🌟钓虾场面积真系几大下,见到唔少食客都系一班朋友咁样一边吹水一边钓虾👍🏻👍🏻系一个好好嘅聚会地点🫰🏻🫰🏻🫰🏻
🌟超级欣赏员工好热心❤️❤️见到我同细佬两个完全手足无措嘅时候好有耐性咁教我哋技巧🫶🏻🫶🏻🫶🏻
🌟见到餐厅有个钓虾龙虎榜🦐🦐🦐见到其他人可以钓到过百只真系好夸张呀😱😱😱大家都嚟挑战吓啦👍🏻👍🏻👍🏻🤣🤣🤣
推荐指数:5/5
抵食指数:5/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#LaiChiKok #荔枝角 #荔枝角好去处 #荔枝角美食 #香港美食 #钓虾场 #钓虾 #荔枝角钓虾场 #八公料理 #不倒翁室内钓虾场 #周末好去处 #周末去哪儿 #亲子活动 #香港钓虾埸 #室内钓虾场