2022-09-18 29 浏览
旺角闹市打卡甜品初芋 呢区甜品店都试得7788 今次呢间主打芋圆锅 绵绵牛奶冰 都系我钟意既野食 今次去试试(题外话 场内音乐keep住都系镜仔/mc/kaho nice👍🏻 ).⭐️芒果3.6绵绵星球 $78/1人 $118/2人呢个其实系韩式常见果种绵绵牛奶雪花冰上枱𠮶时劲浮夸 烟雾离漫 适合打卡人仕👍🏻二人算大份 👍🏻佢哋嘅绵绵冰做得几幼滑佢哋用咗3.6日本直送牛奶😋旁边有大量芒果 见到餐牌写住入边会有惊喜入边都有其他配料 如果布甸 芒果粒 雪糕表面会有一粒 佢哋自己手工制嘅蛋白😋食落好似烧过嘅棉花糖 但对比甜品重甜🥲食完再食其他甜品 都会冇味 算系一个小问题.⭐️重量级冰极芋圆锅$128表面有三种芋圆 香芋 番薯 紫薯佢哋嘅芋圆做得烟韧度比较高糖水底选择左 杨枝甘露 几fresh 但唔够甜 偏淡除此之外佢哋仲有10配料 白桃果冻 荔枝果冻 椰子布丁 芋泥 红豆 仙草 椰果 寒天珠 桃胶 芦荟整体好丰富 呢个锅感觉唔够特别 平时如果分开点两个会抵啲 成本去左烟雾离漫嘅打卡果到.整体牛奶冰系我钟意嘅细滑口感偏甜设计但食完牛奶冰再食芋圆锅 感觉偏淡 芋圆同杨枝甘露 都唔够重味.#hkfu
⭐️芒果3.6绵绵星球 $78/1人 $118/2人
糖水底选择左 杨枝甘露 几fresh 但唔够甜 偏淡
整体牛奶冰系我钟意嘅细滑口感偏甜设计
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#初芋 (旺角)
地址:旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖
超感谢 你既支持🙏🏻一齐见证 我脂肪既成长
‼️想睇更多资讯
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #旺角美食 #芋圆 #甜品 #糖水