2024-08-12 997 浏览
一踏入呢间相马日式火锅,一入门就感觉装修得好有格调,好有日本风味啊☺️。每样嘢都摆放得好有次序,加上灯光得宜,环境舒适,好有feel嘅一间店☺️!黎相马日式火锅,首先选咗细心熬煮嘅豚骨汤来做火锅底😇。一试之下,就觉得豚骨汤底丰富🔸跟住系系芝士龙虾汤茶碗蒸, 整个龙虾🦞饱满肥美,再加上芝士🧀浓厚嘅滋味,巧妙地结合齐两种不同嘅口感,好香浓!😉🔸条龙虾鸡煲,用上新鲜龙虾同鸡肉,一试就知有几好食!你会发现佢哋嘅龙虾就算煮几耐,都仍然能保持佢嘅多汁口感🍲,真系口感极佳!🔸未完,有海鲜,当然有肉,有顶级牛肉同豚肉,唔会一夹就散,啲肉口感juicy,火侯控制得刚刚好,非常过瘾!🔸最后就系佢哋极尚龙虾蒸海鲜盘。一碟爆满嘅海鲜🦐🦑🐟🦞,份量好足,每一款海鲜都好新鲜,尤其系龙虾同埋蚬,口感特别好,系钟意食海鲜嘅人嘅福音啊!😊相马日式火锅,佢哋出品嘅质素真系非常高,加上环境舒适,令我餐餐都想黎。