2018-06-12
去完欧洲之后好耐未试过食高质嘅ham, 见呢间西班牙餐厅好似专serve ham, 我就同男朋友黎撑下枱脚啦餐厅有两层,仲有得买ham添我地每人叫咗份June Tasting Menu男朋友叫咗杯Rose, 我就饮lemon squash, 比预期中更好饮,唔酸第一次饮ajo blanco, 好特别,我原本以为系热嘅汤,点知系凉凉地既creamy同埋有好香既cucumber味,健康过平时饮嘅餐汤呢碟系个tasting menu冇嘅, 但系我哋见餐厅推介佢哋最受欢迎嘅青椒, 所以我哋就叫咗一碟食下啦唔错咸咸地而且青椒煮得比平时食嘅林,但系食落依然爽口,出色Pintxos煮得好好,尤其系鱼同埋块toast,好香,escalivada既味渗透著整块toast因为想食最好既ham, 我地upgrade咗个platter分别有30, 40, 48, 64个月风干火腿,侍应建议我哋由30个月淡味啲火腿开始食,因为风干时间越长,味道就比较浓而我最钟意就系30个月嘅火腿,因为佢油份较多,薄啲,同埋口感滑啲Iberico pork rack肉质软得来有咬感Patata bravas都炒得外脆内软,好味过
餐厅有两层,仲有得买ham添
我地每人叫咗份June Tasting Menu
男朋友叫咗杯Rose, 我就饮lemon squash, 比预期中更好饮,唔酸 第一次饮ajo blanco, 好特别,我原本以为系热嘅汤,点知系凉凉地既creamy同埋有好香既cucumber味,健康过平时饮嘅餐汤 呢碟系个tasting menu冇嘅, 但系我哋见餐厅推介佢哋最受欢迎嘅青椒, 所以我哋就叫咗一碟食下啦唔错咸咸地而且青椒煮得比平时食嘅林,但系食落依然爽口,出色 Pintxos煮得好好,尤其系鱼同埋块toast,好香,escalivada既味渗透著整块toast 因为想食最好既ham, 我地upgrade咗个platter分别有30, 40, 48, 64个月风干火腿, 侍应建议我哋由30个月淡味啲火腿开始食,因为风干时间越长,味道就比较浓而我最钟意就系30个月嘅火腿,因为佢油份较多,薄啲,同埋口感滑啲 Iberico pork rack肉质软得来有咬感Patata bravas都炒得外脆内软,好味过boiled potatoes好多 Seafood paella砚肉多汁又大只,又有两只大虎虾酱汁调得好好,饭嘅portion又啱啱好,唔会食唔晒,superb!!