2022-06-03 129 浏览
抢完Mirror 飞🤓头场Miro场都买到😌屈返餐都好嘅应该?餐厅有分铁板烧同埋Omakase嘅位置。我哋拣咗铁板烧,$2380嘅二人前餐龙虾同埋鲍鱼拣😌中间有挣扎过,但系最后我哋拣咗南非鲍鱼。◾️南非鲍鱼铁板烧 二人前 $2380 点餐之后店员就将食材拎到师傅侧边再比我哋睇。鲍鱼仲系郁紧,非常新鲜🤓▪️沙律 & 前菜藜麦、秋葵同爽脆嘅椰菜加埋日式沙律酱汁,清新开胃。腐皮包住弹牙嘅龙虾肉同埋蟹肉,加埋浓浓嘅酱汁同埋焖好嘅萝卜▪️汁煮白鳕鱼将皮同肉分开,鱼皮煎到薯片咁脆,煎到金黄色嘅鱼肉外脆而肉与鲜嫩,配微甜地嘅洋葱汁。▪️南非活鲍鱼新鲜、爽口弹牙😋配菜有海带海藻,紫苏花用嚟吊出鲍鱼嘅鲜味,酱汁系香草忌廉汁。▪️季节料理厚身嘅花菇爽口,而菇类同蒜蓉果然系好朋友嚟😌▪️熊本县A5 和王牛相信师傅嘅介绍🤭呢一款和牛七成熟先至可以将油脂挥发多啲而做到外脆内软嘅感觉。和牛嘅油脂非常之香,可以配蒜片Wasabi、 粉红岩盐、烧肉汁或者红酒汁,视乎自己嘅喜好▪️炒饭 & 鸡汤见到啲饭喺个铁板上面跳舞😌个饭炒得干身又粒粒分明,配料有瑶柱、葱粒等等清甜嘅鸡汤可以就咁饮或者食饭食到差唔多嘅时候捞饭都得。鸡汤入边有灵芝

◾️南非鲍鱼铁板烧 二人前 $2380

▪️沙律 & 前菜
藜麦、秋葵同爽脆嘅椰菜加埋日式沙律酱汁,清新开胃。
腐皮包住弹牙嘅龙虾肉同埋蟹肉,加埋浓浓嘅酱汁同埋焖好嘅萝卜

▪️汁煮白鳕鱼

▪️南非活鲍鱼

▪️季节料理
厚身嘅花菇爽口,而菇类同蒜蓉果然系好朋友嚟😌

▪️熊本县A5 和王牛

▪️炒饭 & 鸡汤
清甜嘅鸡汤可以就咁饮或者食饭食到差唔多嘅时候捞饭都得。鸡汤入边有灵芝菇同埋虾。

(隔篱枱周年纪念,所以就见到一个心型嘅炒饭。大家如果去庆祝嘅话不妨同师傅讲声😌)

▪️甜品
有蜜瓜、雪芭同埋雪糕拣~
Well~ 我朋友食完个饭就走咗,所以我净系食咗个芝麻雪糕

后记:其实铁板烧系一件赏心悦目嘅事,厨师表演系最好睇😌😌