2010-06-28
放工即兴约友人去尖沙咀食晚餐, 行左好多个round都唔知两个人可以食咩, 最后就黎左新港foodcourt. 呢度真系大把选择, 我地两个最后都被香喷喷既铁板烧吸引住友人推介下, 我叫左黑椒牛肉饭. 原来做紧promotion, 有埋汤都系$38. 有季节汤同面豉汤拣, 我拣左季节汤, 姐系南瓜汤. 我仲+$5有埋芝士同蛋, 要试食梗系试全套由于我同友人拎完个饭之后挂住影相未捞饭, 影到发觉冇哂果d铁板咋咋声 吓死我地啦即刻系咁捞系咁捞个饭, 好彩d野食仲捞得熟, 证明个铁板够哂热黑椒牛肉饭由于第一次食, 都系拣个最basic既黎食啦. 出乎我意料之外既系个黑椒一d都唔辣, 但系就好香! 黑椒同牛肉真系几时都系绝配, 好惹味 铁板牛好juicy又唔会太熟同埋韧, 就算唔系咩贵格牛都好好食 最惊喜都系另加既芝士同蛋, 蛋汁捞饭, 芝士热左可以拉出好多条丝, 加埋牛肉饭一齐食超级正 呢$5加得过!!!南瓜汤呢个汤就真系几恐怖, 其实一d南瓜味都冇-_- 友人形容得好好, 呢个好似系湿左水既面包蓉汤... 佢入面仲有d通粉, 但系太林, 好核突香辣黑椒牛肉饭系友人试下新野之下叫既, 我都食
黑椒牛肉饭
南瓜汤
香辣黑椒牛肉饭
系友人试下新野之下叫既, 我都食左几啖. 辣既就真系唔多辣, 但系比普通果只就明显有种更加浓烈既胡椒味. 但系我地都觉得有d太over, 普通果只会比较好食
可以食到热辣辣既铁板, 食哂成个铁板其实都真系饱到震 晚餐黎讲真系抵食!