2023-07-20
落地玻璃,吧枱式,可以欣赏师傅手势,又可倾下计!拣左午市精选2 人前套餐 $1280/2persons👉🏻粟米冻汤配荔枝汁车厘茄呢个汤其实系粟米蓉,口感绵密,加上荔枝汁嘅车厘茄,好清甜,作为前菜非常清新!👉🏻龙虾汤蒸蛋首先个造型已好吸晴,好似恐龙蛋,然后个蒸蛋真系好滑溜,师傅嘅火候控制好了得!配浓郁嘅龙虾汤,真系好creamy,上面仲有紫苏花,增添左芬香感!👉🏻金鲷立鳞烧好厚肉,肉质鲜嫩,配酸菜鱼汁,好开胃!炸面部分亦好岀色,香脆而不腻!👉🏻南非鲍鱼活烧真系好鲜味弹牙,师傅细心咁切片再砌成完整样,方便食,第一次点鲍鱼肝酱,无咁过咁夹!👉🏻沙巴虎虾大到不得了,鲜到不得了,肉质好鲜美,最爱系用虾头虾膏调配嘅汁,色泽鲜艳,而底下仲特意整左个虫草花忌廉汁,好特别!👉🏻鹅肝呢个鹅肝真系无得输,好厚好滑嫩,配苹果醋又会带点清新,之后再食番菠萝冰,即时变fresh!👉🏻封门柳生熟度可以同师傅表达,我就拣左要生d,好有牛味,可以点wasabi同昆布渍,系超好嘅配搭!👉🏻西班牙猪弹牙鲜嫩,配紫苏酱,口感丰富!👉🏻炒饭、炒杂菜、面豉汤炒饭加左沙律酱,好香!个面豉汤系用虾头熬制,浓而不咸!👉🏻焦糖多士 +
👉🏻粟米冻汤配荔枝汁车厘茄
👉🏻龙虾汤蒸蛋
👉🏻金鲷立鳞烧
👉🏻南非鲍鱼
👉🏻沙巴虎虾
👉🏻鹅肝
👉🏻封门柳
👉🏻西班牙猪
弹牙鲜嫩,配紫苏酱,口感丰富!
👉🏻炒饭、炒杂菜、面豉汤
炒饭加左沙律酱,好香!个面豉汤系用虾头熬制,浓而不咸!
👉🏻焦糖多士 + 芝士雪糕
摆盘打卡一流,一层一层,口感好香脆,焦糖嘅香甜味道好诱人,加埋口感绵密嘅芝士蛋糕,好香浓,系好完满嘅一餐!