2019-04-01
朋友升职要请我食餐好既,见到有人话呢间新开既铁板烧好优质,就一定要黎试下啦!餐厅有3个铁板位,坐既系高椅子但都好舒服!有人请客紧系拣个贵餐,我地就叫左特选套餐(二人份)$2088。先黎一个沙律啦!好新鲜既蔬菜!之后师博就即刻开始整个蒸蛋先,再加上面头既黑松露同鱼子,味道岩岩好,蛋都好滑~之后海鲜就黎啦!师博会摆放系面前比我地睇下先,之后再开始烹调!第一个系帆立贝,少少盐同黑椒既调味,带出贝类既鲜味!之后食埋伴碟既桔子清一清个喉咙继续食!继续系贝类海鲜,用乌鱼子炒白贝,充满 咸香同鲜味!孟加拉虎虾大过我只手咁滞!师傅整好再拆埋肉比我地食,加埋摆盘超靓!虾肉好滑又鲜甜!之后再黎~半煎炸金鲷配自家制 黑松露海胆忌廉汁师傅拎出Lc锅先将鱼 连鱼鳞鱼皮炸 之后再焗熟鱼肉!食既时候面既鱼鳞同皮脆卜卜!配埋个汁 好好味!今日特别有呢款鱼-喜之次 师傅话佢系油份偏重,先煎香再用火枪再加热表面!食落真系比较油腻,但鱼肉真系好滑超新鲜仲郁紧既北海道虾夷鲍 ,师傅先煎一煎再起肉拎去清洗,之后洗完再加玫瑰盐煎香。虾夷鲍特别海水味够,配埋旁边 深色汁系鲍的膶磨成粉做成的汁 再点饭食!再下一味师傅话整个小食先!系
先黎一个沙律啦!好新鲜既蔬菜!
继续系贝类海鲜,用乌鱼子炒白贝,充满 咸香同鲜味!
再下一味师傅话整个小食先!系好邪恶既砂糖多士,甜甜地又脆~
差唔多去到尾声啦,就系A4和牛啊!师傅先煎旁边根同膏 食先同要煮熟d
面包上的牛系最靓既部分 要左五成熟,
最后一旧系偏多油份,都好多肉汁!
最后肥膏留来炒饭,加左蛋同虾干同葱,真系好满足!仲有鲷鱼汤,好鲜味!同埋炒杂菜都好好食
最后最后的甜品 系蜜瓜同焦糖咖啡味既雪米滋,好好味!
完全超乎想像系元朗都食再咁高质既铁板烧,环境又好,食物又好食,职员又超有礼貌,一定会再黎啊!