2021-03-30
今日晨甘早陪婆婆去做健康操,早餐都未有时间食!一够钟落堂就二话不说去揾间餐厅填填肚!谂黎谂去...最后都系拣左去宝琳食上海真味豆浆大王~话时话都好耐冇去食啦!不过好彩食物水准依然维持到!呢间系我觉得不错既铜板美食之一😉。热豆浆(HK $8)天气冻冰冰紧系叹返杯热豆浆啦😏错啦~原来热豆浆系用碗上,别有一番风味。豆味香浓,甜度适中。。五香肉骨上海面(HK $37)呢碗面系我每次黎食必嗌首选😋我中意个五香肉骨够哂入味~肉质炆到够淋,吾肥腻。上海面仲要配置埋炸菜肉丝,即时令到成碗面既口感丰富了不少🤗。酸辣汤(HK $35)平时我出街食饭都好少会点酸辣汤,因为我好怕太酸既野🤥但今次初尝就令我对酸辣汤改观...大约食材料有豆腐,木耳,鱼肚,猪红,口感好似平时食既碗仔翅甘...酸度适中,岩哂我呢d怕酸又想食d开胃野既人。。上海鸡扒(HK $19)鸡扒都系我其中一样常点小食!我中意佢炸粉吾多,咸味适中,最重要皮够脆。。上海云吞面( HK $31)以上介绍既食物整体都算吾错~但最后呢一款:上海云吞面比较令失望。云吞皮厚,主要内涵都系猪肉和菜,味道平凡,下次吾会再点😫。。总括而言,甘耐冇去食但味道总算仲可
。
热豆浆(HK $8)
豆味香浓,甜度适中。
。
五香肉骨上海面(HK $37)
上海面仲要配置埋炸菜肉丝,即时令到成碗面既口感丰富了不少🤗
。
酸辣汤(HK $35)
。
上海鸡扒(HK $19)
。
上海云吞面( HK $31)
。
总括而言,甘耐冇去食但味道总算仲可以维持到水准都系一件几难得既事,希望可以一直努力,等大家都可以继续食到铜板美食💪
味道:7/10
价钱:8/10