2023-05-08 18 浏览
今晚车车又同Caca去食好西, 今次嚟到位于铜锣湾嘅鸟森, 平时食寿司刺身嘅omakase多今晚我地就嚟食串烧omakase, E个MORI SET相当丰富, 除左有前菜, 串烧仲有主食, 汤同甜品, 绝对够饱 ✨️前菜沙律口感非常清爽, 新鲜又开胃 ✨️烧鸟八本烧鸟八本包括:鸡芯、鸡翼、鸡肠、鸡胸软骨、鸡脾、鸡肉棒、鸡肾、鸡脚筋, 每款串烧都烧得恰到好处, 每啖都可以食到唔同嘅口感同味道, 其中, 鸡芯同鸡肉棒嘅口感非常嫩滑, 鸡翼外皮酥脆, 鲜嫩多汁 ✨️主食烧白鳝系烧得刚刚好, 肉质细嫩爽脆, 牛舌肉质柔软, 非常鲜美。 ✨️亲子丼饭/白布乌冬临尾食埋个饭或乌冬就岩岩好啦, 约一碗左右, 材料十足, 食完非常满足 ✨️吸物昆布面鼓汤味道刚好唔会太咸, 食饱饱暖胃最岩

✨️前菜沙律
口感非常清爽, 新鲜又开胃

✨️烧鸟八本

✨️主食

✨️亲子丼饭/白布乌冬

✨️吸物
昆布面鼓汤味道刚好唔会太咸, 食饱饱暖胃最岩
2023-04-26