2016-09-17 1421 浏览
每个月都好似总有一两日去铜锣湾,今日行完IKEA,又行LINE FRIENDS,为左新屋跑黎跑去,洗左好多钱,为左荷包着想,最近都系食得平少少。去左希慎楼上既FOOD COURT 睇,经过港式茶餐厅FEEL罗麦记,睇过D 价钱都合理就入左去食。 系铜锣湾食茶餐厅做晚饭真系好少可,重要系希慎食,不过可能系商场,茶餐厅好好坐,有港式既碗、灯、装饰。而家兴起HK STYLE,呢一种讲香港文化既餐厅都多左。 睇左一阵MENU,我最钟意MENU 有大大幅图,起码知道自己食既嘢系点既样,有时叫左先知系咩,好多时候都系伏。 一黎就俾杯红豆冰粒粒奶茶吸引左, 红豆配奶类既嘢真系好MATCH,呢个红豆奶茶唔多地方有,好多时都系得红豆配绿茶,所以好值得一试,同埋都好好饮,至少如果茶胆整得唔好,都有红豆盖过。又叫左男朋友最爱既鸡翼,罗麦鸡翼,个汁系好香,但少辣都好辣,食左一只就投降。 我最钟意试新嘢,叫左个蜜糖系列既猪手,猪手好多根位,又冧,好好味,一次过食左三件,爆晒今日既QUOTA….. 主菜叫左砖头焗咖喱软壳蟹饭,软壳蟹有两大只,仲有好多膏,咖喱好香,好易入口,唔会好辣,仲有得追加咖喱汁。呢个饭既份量

呢个饭既份量可以俾3 个人食,最后饭同包都食唔晒。

饱到甜品都食唔落,卖单都系二百几蚊,系铜锣湾算好好。
2016-09-08
  • 杯红豆冰粒粒奶茶