2024-04-23
最近有机会去咗位于铜锣湾一间名为iza'bis嘅西餐厅。食完之后,我觉得呢度嘅食物真系好有特色又好食,用新鲜食材同埋精湛嘅烹饪技巧,为我带黎美味又独特嘅餐饮体验。我想同大家分享下我𠮶次嘅经验。🦞船长海鲜桶 $768🦞 海鲜桶底有活加拿大龙虾,活青口,扇贝,鱿鱼,新薯以至甜粟美, 上枱𠮶阵时 已经比呢一道菜吸引住,系全部满满嘅海鲜啊,非常之咁吸引,如果钟意食海鲜嘅一定唔可以错过,而且呢一度嘅海鲜全部都非常之新鲜好味,就咁系食材已经冇得输,每样食材都新鲜又好味,每啖都令人觉得满足。🍜新英伦式周打蚬汤🍜新英伦风味嘅周打蚬汤,浓郁嘅汤同埋新鲜嘅蚬肉一结合, 一饮落去就知道系非常之足料,绝对值得大家一试🥖自家制面包布甸🥖讲到甜品,最出色非自家制面包布甸莫属。布甸香滑非常,配合得宜, 甜而不腻iza'bis嘅西餐真系同一般餐厅冇得比。由头盘到甜品,都系新鲜食材加上精湛嘅烹饪技巧制成,真系由心出发。饮住佢哋特选嘅红酒,食住佢哋美味嘅西餐,真系享受到唔同嘅餐饮体验
🦞船长海鲜桶 $768🦞
海鲜桶底有活加拿大龙虾,活青口,扇贝,鱿鱼,新薯以至甜粟美, 上枱𠮶阵时 已经比呢一道菜吸引住,系全部满满嘅海鲜啊,非常之咁吸引,如果钟意食海鲜嘅一定唔可以错过,而且呢一度嘅海鲜全部都非常之新鲜好味,就咁系食材已经冇得输,每样食材都新鲜又好味,每啖都令人觉得满足。 🍜新英伦式周打蚬汤🍜
新英伦风味嘅周打蚬汤,浓郁嘅汤同埋新鲜嘅蚬肉一结合, 一饮落去就知道系非常之足料,绝对值得大家一试 🥖自家制面包布甸🥖