2008-02-11 3 浏览
我都唔明点解铜锣湾会有d咁难食既铺头。贵又唔算太贵,因为系铜锣湾,但如果唔好味而收呢个价钱我就觉得一d都唔值,仲想闹有无搅错。我同我男朋友一入到去无人招乎都算,自己揾位坐,但系坐系到差唔多十分钟都人行过黎比menu我,有无搅错呀?算...咁未问个waiter啦,个waiter系一个好无记性既人,果时已经唔多人,但系佢都可以唔记得呢样唔记得果样既!!睇完食咩就叫啦!!一个忌廉汤,一个罗宋汤。白汤"杰挞挞""一patpat"又唔热。红汤又酸又唔热,难饮之作,未试过系街饮个汤可以咁难饮既!!之后,我男朋友个焗饭黎左,上面既"送"都ok,因为应该可能系现成买返黎之后就咁淋个汁上去,所以味道无咩,但系个饭就.......唉,米应该都几靓,但系应该落多左d水,做焗饭之后又唔够汁,难为我男朋友。差唔多就咁食白饭咁,好彩佢有炒底。我男朋友黎左个餐佢先同我讲我个餐买晒,可唔可以早d呀?算算算,我再系menu到揾,但系我心已经好担心d野难食,谂住揾d唔驶佢地点整既野就安全d啦!!最后叫了一个扒,猪扒+鸡扒。猪扒好似一个木咁硬掘掘,鸡扒只系唔系好滑(我心已经好开心啦!!)个汁就千祈唔好谂,唔知点解酸既,难食
猪扒好似一个木咁硬掘掘,鸡扒只系唔系好滑(我心已经好开心啦!!)个汁就千祈唔好谂,唔知点解酸既,难食!!!
最后叫野饮,冻朱古力及冻杏仁茶。冻朱古力无咩点ok啦,杏仁茶就淡而无味,好似饮紧水咁,唉,我同男朋友都是是但但食左就算啦!!走人,以后未搅我,一定唔会再试!!!!!

p.s:我听到好多野食都无既,之后仲叫左一对蚝,无,我听到厨房同个waiter讲,有几个餐都系无。我又听到对面台客order猪扒+鸡扒,但系黎错左猪扒+牛扒。个类似负责人既人无出声,但拎住个餐企系前面,佢绝对无打算拎返个餐入厨房换。之后系客话算就放低个餐,咁既服务点得o架?