2022-12-20
登龙街就出名多拉面食 但估唔到原来永光中心楼上都有间隐世高质西餐呢!🫶- 𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 - $𝟑𝟔𝟖◍「龙虾汤」🦞加钱要咗个龙虾汤🥣汤煮得非常入味 有满满嘅龙虾香☺️◍「烟三文鱼杏仁芝士卷」呢个前菜好refreshing 特别欣赏佢加入咗杏仁卷 食落就更加有口感🤤◍「呑拿鱼腐皮饺」🥟餐厅好好 因为嚟错咗款前菜 本身谂住都冇所谓 最后佢哋offer额外送多款比我哋试🥹腐皮饺好高质 加入呑拿鱼食落都几新鲜😋◍「日本广岛蚝烩意大利饭」🦪 呢个risotto都好正呢🤩广岛蚝好大只食落仲十分juicy!啱晒中意食生蚝嘅朋友🫶◍「纽约芝士蛋糕」🍰甜品方面选择咗new york cheesecake 食落十分creamy🤍◍「吉列牛肉薯饼」🤎 $68见仲食得落就要咗个牛肉薯饼 估唔到炸物都咁出色🤩薯饼啱啱炸起热辣辣十分脆口!📍MEMOIR (铜锣湾) #lala_foodie_causewaybay 铜锣湾登龙街28号永光中心17楼
- 𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 - $𝟑𝟔𝟖
◍「龙虾汤」🦞