2024-08-22 75 浏览
呢日嚟咗呢间韩式餐厅 见到餐厅有唔少打卡位 好似一开䢂门就见到嘅樱花树同红色电话亭 仲播住好多韩文歌 真系好韩啊🇰🇷炖煮猪脚份量真系好多🐷 除咗有原只嘅猪手之外 仲有两只猪脚 满足晒钟意噒骨或者系钟意啖啖肉嘅朋友☺️ 猪脚炖得好入味 侧边仲有其他配菜包括辣椒 腌菜 可以包个生菜包一齐食 咁就冇咁肥腻啦🥬 再点少少韩式辣酱系一个完美嘅组合原味炸鸡配芝士球我哋嗌咗一份全份嘅炸鸡 份量都真系几多🍗 炸鸡系无骨炸鸡 热辣辣炸完入面仲好Juicy 个人觉得点埋蜜糖芥末酱更加可以减轻油腻感👍🏻 呢个炸鸡仲配有三旧芝士波 芝士波嘅外层系薯蓉 都几有惊喜🧀炸鱿鱼呢个小食系原只嘅炸鱿鱼🦑 炸粉唔算太厚 鱿鱼嘅肉质弹牙 整个小食都好香脆 不过略嫌少咗个酱汁 如果有埋个专点炸鱿鱼嘅酱汁就会冇咁干啦😮 不过呢一个都系一个好味嘅小食炸虾紫菜包饭紫菜包饭系韩国菜其中一款好出名嘅菜式 呢度有几款馅料可以选择 我哋就拣咗炸虾🍤 紫菜包饭入面除咗有好大只嘅炸虾之外 仲有红萝卜丝 青瓜丝 鸡蛋等等嘅配菜 所以一啖食落去嘅口感好丰富🥒牛肉炒粉丝呢个系友人好钟意嘅粉丝 韩式粉丝嘅质地较软身 唔算好有咬口 但系就非常足料 有秀珍

炸鱿鱼
炸鱿鱼

牛肉炒粉丝
呢个系友人好钟意嘅粉丝 韩式粉丝嘅质地较软身 唔算好有咬口 但系就非常足料 有秀珍菇 红萝卜丝 洋葱 同埋大量牛肉🐮 有个食物钳同朋友分享都好方便
牛肉炒粉丝

食咗好多必点嘅韩国菜式 真系好满足啊 如果好挂住韩国嘅朋友嚟食一餐 一定可以止一止渴😂 不过要留意餐厅星期日休息㗎