2021-03-28
今日同左一个钟意食泰国菜既frd食饭😙但我本身就麻麻泰国菜😂一入到餐厅真系好似置身曼谷咁🤣🇹🇭(沙哇滴卡~)呢间餐厅时不时会有Live band架,所以记得打去问清楚有冇😙❣️•🔸食物简评(收取加一服务费)•💭皇宫大虾蛋网炒贵刁 $108卖相真系好靓😋伴碟有辣椒粉、砂糖、青柠同花生碎,可以俾你自行调节口味👍粉就酸酸甜甜咁,味道就偏淡(可接受)🤫份量好足,两个女仔食都食唔晒😂•💭泰式炆猪手 $98呢个真系认真麻麻🥶唔建议叫⋯本身见佢系Menu推荐先嗌😣肉系够淋既,但就冇晒肉汁☹️猪手亦都唔够入味,好淡🥺上菜嘅时候配左甜酸酱,但唔系好夹🥲•💭腌猪肉碎生菜包 $88劲好味!!!猪肉碎微辣,好香口,咸度亦适中👍猪肉碎都仲有肉汁🤩生菜都够晒新鲜!😚夹埋一齐食个味蕾嘅调和超正😍•💭 新鲜椰青 $45椰子肉好嫩滑🤓椰子水新鲜清甜,食住泰国菜饮一流🤪值得再试啊❣️🤑•💭椰汁冰 $35冇得调节甜度🤭但系甜度恰到好处!!!(我食得偏淡)所以有惊喜❣️😂本身以为会甜到喊😗唔错唔错~😋•🔸IGable:📸📸📸•地方宽敞舒适,有成4000几尺,仲有唔同特色嘅function room(图6&7)🤫坐到呢啲位影相就正🤑有
🔸食物简评(收取加一服务费)
💭皇宫大虾蛋网炒贵刁 $108
💭泰式炆猪手 $98
💭腌猪肉碎生菜包 $88
💭 新鲜椰青 $45
💭椰汁冰 $35
🔸IGable:📸📸📸
地方宽敞舒适,有成4000几尺,仲有唔同特色嘅function room(图6&7)🤫坐到呢啲位影相就正🤑有足够私隐度,唔使惊尴尬~😂所以记得打去book位啦🤑枱与枱之间嘅距离都算大,影相都算方便既😎
🔸整体评分
食物:🧡🧡🧡🧡