2022-03-06 475 浏览
嚟到铜锣湾时代广场系lunch早少少嘅时间唔知食乜好就嚟到呢一间食澳门葡国菜嘅餐厅🍴,见呢度嘅lunch都几抵食餐汤🌽🥔佢个餐汤都几好饮,应该系粟米薯仔汤,有淡淡嘅粟米味味,质地比较浓稠creamy,他在大量嘅薯仔🥔煮至蓉状,所以饮咗之后会几饱,仲有Croutons有蒜香🧄,香脆得来又可以增加口感唔同风味葡国肠野菌肉酱意粉🍝($78)同平时食开嘅肉酱意粉唔同,佢个意粉系用白酱煮嘅,有啲忌廉比较creamy ,味道比较淡,而上面有满满嘅肉酱,咪道咸香,够惹嘢未,仲有大量嘅芝士粉系面头🧀,香气更加浓郁,所以记得要将肉酱同意粉捞匀佢佢🍴,整体嘅味道会平衡好多👍🏻间餐厅都坐得几舒服,写食评𠮶阵时先发现原来佢系同之前个篇K11 Musea food court 澳门菜系同一集团,我会比较推荐呢一间,会坐得舒服啲,食物质素都会好少少📍 小岛•澳门菜 (铜锣湾)铜锣湾勿地臣街1号时代广场13楼1302号舖

餐汤🌽🥔

葡国肠野菌肉酱意粉🍝($78)

📍 小岛•澳门菜 (铜锣湾)
铜锣湾勿地臣街1号时代广场13楼1302号舖