2017-05-19 19 浏览
这次过海接男友收工食饭去左小桃,其实系时代广场隔一条街,好易揾到,同好方便就脚上到去叫呢个set , 因为见到个猪仔骨系攞奖既,所以我地既选择系鹅肝+猪仔骨+卡邦尼店员超nice 惊我地闷,系咁教我地玩啲桌游(好玩到最后买左盒番屋企😂🤦🏻‍♀️)个餐可以简特饮,我唔记得呢杯叫咩名😂好似黄昏乜乜乜既😂 系芒果加忌廉加意大利雪糕加梳打好味唔会死甜又唔会好淡,岩岩好个雪糕好香香草味,唔会得个甜字男友叫左西柚沙冰,西柚味唔算好重,酸甜酸甜,几醒胃意大利菜汤,唔系好浓稠果只汤,系好似水咁上下质感既,有大量菜余,汤本身好香蕃茄味,唔错但比蒜蓉包抢左风头,脆、香、热(热好紧要,冻左就好易变硬!)集于一身,点汤食一流酥皮好脆,好香牛油味,搭配田螺味道唔会好咸,岩岩好,我个人好喜欢个沙律,因为上边加左啲烟肉粒好香口,加埋啲菜好夹因为我唔食蕃茄略嫌鹅肝加多士唔够味,但男友三样夹埋一齐就话好味,岩岩好猪仔骨真系必食推介,够冧够入味,但又唔会冧到吉唔到,一入口散开果个感觉好好❤️❤️❤️酱汁系烧烤酱,好似加左小小rose Mary同罗勒 带小小香草味搭配薯条加上肉酱同水牛芝士又系一绝连卡邦尼都好好味❤️好浓芝士味,但又
这次过海接男友收工食饭

去左小桃,其实系时代广场隔一条街,好易揾到,同好方便就脚

店员超nice 惊我地闷,系咁教我地玩啲桌游

(好玩到最后买左盒番屋企😂🤦🏻‍♀️)

好味
唔会死甜又唔会好淡,岩岩好
个雪糕好香香草味,唔会得个甜字

男友叫左西柚沙冰,西柚味唔算好重,酸甜酸甜,几醒胃

薯条加上肉酱同水牛芝士又系一绝

连卡邦尼都好好味❤️好浓芝士味,但又唔会好漏好济既感觉
男友由鹅肝之后就不断话
「呢间野可以再食」
仲问人睇埋lunch menu😂打算食lunch 拉埋同事一齐食

最后甜品系冰冻泡芙,中间系雪到变冰既cream ,好完美既句号

佢仲有个位可以望住时代广场,如果大时大节上来凑下热闹都唔错😂但首先要订到枱😂😂

食到咁样先416+10%,真心抵❤️
2017-05-15