2021-10-05
之前同人庆生黎过呢间铜锣湾楼上cafe,早排同朋友想支持下良心西餐厅就谂起佢,食物质素有进步㖞。餐厅设有室外座位,冬天黎应该几舒服。我地平日夜晚去都爆满,有兴趣试记得订枱~ (w/ 10% service charge) 🍽白酒莳萝忌廉蓝青口 Blue Mussels with Dill, White Wine & Cream ($138)价钱同分量成正比,两三个人食绝对够分,蓝青口饱满厚肉,朋友好欣赏个汁重忌廉,白酒味浓啲就更好。 🍽泰式冬阴功大虾意大利面 Spaghetti with Tom Yum Shrimp ($108)个汁微辣,意粉唔会过淋,除左三只爽口大虾外仲有杂菌同藏红花丝。 🍽焗榛子朱古力牛角酥布丁Hazelnut Chocolate Croissant Pudding ($68)睇食评个个都叫dutch baby,但我同朋友觉得呢款特别啲,嚟到果然无令人失望。口感非常松软似面包布丁,顶层系烘脆左嘅牛角酥,底层有黑朱古力粒,热辣辣嘅布丁配云尼拿雪糕无得顶,必叫!
芝麻豆腐沙冰 Sesame Tofu Smoothie ($52)芝麻味好浓郁,隐约有豆腐味,甜度唔高,沙
白酒莳萝忌廉蓝青口
白酒莳萝忌廉蓝青口
泰式冬阴功大虾意大利面
焗榛子朱古力牛角酥布丁
芝麻味好浓郁,隐约有豆腐味,甜度唔高,沙冰颇幼细,天时暑热易溶,记得快啲饮。
芝麻豆腐沙冰
附上上次黎嘅相: