系香港想食牛扒我会谂起几间,位于铜锣湾既The Grill Room就系其中之一,一坐低先叫左个黑松露薯条,一边食一边倾下计等主菜,薯条好够热同脆,黑松露味道香浓,食到停唔到手!烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉,叫左5成熟真系做到刚刚好,咁厚既扒要煎得好,相当考厨艺,我最喜爱外有炭烧既香气,内里又做到juicy 嫩滑,2种酱汁就算唔用都已经好够味,用埋可以再加强味道既层次,睇下个人喜爱嘅。烧澳洲带骨猪扒配香茅芥末籽忌亷汁,非常之有惊喜,因为猪扒口感滑到唔似猪扒,配合埋坊间少见既香茅芥末籽忌廉汁,又系好夹到,越食越开胃,感觉都几fresh! 每次来The Grill Room都好满意!另外如果经 sevenrooms book枱, 可享有折扣优惠!

2023-01-31
  • 烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉