2023-07-23 241 浏览
原来澳南海岸第一间中菜餐厅易左手,餐厅改名为点.粤,装潢仍然高尚,而食物种类比之前更多,而家多咗鸡煲,而且保留返招牌菜银芽肉丝脆面🤩平时夜晚饮茶例如普洱、铁观音都好惊训唔著,不过餐厅有其他选择,我地叫左荔枝茶,渗透阵阵玫瑰香味,最重要系夜晚训得著,唔驶眼光光望天花🤣- 怀旧虾多士面包炸得香脆,上面既大虾肥美鲜嫩,非常惹味😋- 秘制鸡煲半只鸡煲鸡件份量好多,我哋四个人都系啱啱好食得晒😝。虽然鸡件唔算啖啖肉,但好入味。配料包括薯仔、红青椒、洋葱、芫荽等等。整体味道唔算好辣。- 金银蛋浸时蔬时蔬拣左小棠菜,咸蛋黄同皮蛋切成细粒,整体味道清甜健康,可以稍为中和鸡煲嘅腻。- 银芽肉丝脆面银芽肉碎脆面系餐厅嘅招牌菜,凌空既筷子同面条好似打破咗地球嘅地心吸力咁🙀。职员会等客人影相打卡之后就帮大家煎开脆面。面饼好脆口,铁板保持面条嘅热度,而且酱汁分开上,令客人可以自己选择软稔程度。最后仲有免费甜品。以上菜式价钱都几亲民,职员服务态度都好好,食物水准甚至比之前更好👍🏻

荔枝茶

怀旧虾多士

- 怀旧虾多士
面包炸得香脆,上面既大虾肥美鲜嫩,非常惹味😋

秘制鸡煲半只

- 秘制鸡煲半只