好耐冇食打边炉,近排凉凉地又想打😆仲记得上次经过牛大人排晒长龙,今次醒啦book左位先。😎我哋拣左澳洲极上和牛套餐。有十款汤底可以拣,加$10亦都可以叫双拼试两个汤。😄我哋拣咗台湾凤梨鸡锅汤底,汤头比较清爽,唔系好见到凤梨粒,但都饮汤会尝到淡淡酸甜。如果钟意打边炉冇咁油腻嘅话,都好推荐叫呢个做汤底!👍🏻极上和牛套餐会送每人两粒澳洲M9和牛牛丸,牛丸嘅牛味极之浓郁而且好爽口弹牙,牛丸入面亦有少少牛汁。😋套餐都会包好多唔同部位嘅肉类,而我哋最钟意嘅系澳洲和牛M5牛肩卷同埋封门柳!牛肩卷嘅油花分布比较平均、肉质比较冧、入口即溶。🤤封门柳虽然油脂比较少但佢嘅肉味系最突出!如果钟意食牛味浓嘅朋友一定要叫呢度嘅封门柳!除咗肉类,牛大人仲有好多台式小食同埋打边炉嘅配料!我哋都觉得呢度嘅滑做得好出色,而佢哋嘅种类都比出边多好多!🤩除咗最传统嘅墨鱼滑之外,仲有干贝鲜鱼浆、章鱼珍珠浆、黑松露海鲜浆等等。特别系黑松露海鲜滑呢个大推!🥰黑松露味道超浓郁,配埋海鲜估唔到咁夹,海鲜滑煮完好弹牙☺️而呢度嘅章鱼珍珠滑入边都有好多章鱼粒, 好足料!另外台湾鲈鱼片都系必食之一!口感有啲似脆鱼鲩,但鱼肉更加柔软顺滑。佢地都

好耐冇食打边炉,近排凉凉地又想打😆
仲记得上次经过牛大人排晒长龙,今次醒啦book左位先。😎
我哋拣左澳洲极上和牛套餐。

台湾凤梨鸡锅

有十款汤底可以拣,加$10亦都可以叫双拼试两个汤。😄
如果钟意打边炉冇咁油腻嘅话,都好推荐叫呢个做汤底!👍🏻

澳洲M9和牛牛丸

黑松露海鲜滑

除咗肉类,牛大人仲有好多台式小食同埋打边炉嘅配料!
特别系黑松露海鲜滑呢个大推!🥰
黑松露味道超浓郁,配埋海鲜估唔到咁夹,海鲜滑煮完好弹牙☺️
而呢度嘅章鱼珍珠滑入边都有好多章鱼粒, 好足料!
台湾鲈鱼片

另外台湾鲈鱼片都系必食之一!
口感有啲似脆鱼鲩,但鱼肉更加柔软顺滑。
佢地都有好多款台湾直送或其他小食,包括盐酥鸡、台湾香肠、炸午餐肉等等。

饮品方面都有几个大柜摆住唔同既冷泡茶同台式饮品,例如乌龙、大红袍、洛神花茶、仙草饮品等。
麻辣丸子

另外亦有两大个冻柜既火锅配料任夹😁
有啲比较特别好食既都想推介大家!
麻辣丸子:内馅系麻辣汁加猪肉碎,其实唔算好麻辣,但个麻辣汁系好惹味😋
招牌冻豆腐:豆腐吸收哂啲汁之后好juicy!
鱼腐:鱼腐好胀卜卜,同样吸收哂汤汁之后好疏乎☺️

酱料区都有好多酱汁拣 我地拣左个洋葱牛肉汁超惊喜!🤩
个汁甜甜地,亦有少少红椒辣辣地,再加埋牛肉既咸味,点肉类一齐食可以提升肉类既味道层次,超好味!

最后最后,仲有得拣食movenpick 同期间限定雪糕(今次系唔根大师既cookies & cream口味),超满足!😆

总结:$288食到咁多款靓肉,又有咁多特色小食,我地都觉得好抵食!😋
出面食到呢个质素起码要比多百几二百蚊。不过我地疯狂食肉已经食到好饱,下次要留肚食返多少少小食。🤣
2023-04-23
台湾凤梨鸡锅