2021-12-22 90 浏览
话说小妹住个头,由餐厅试业开始到而家开埋晚市每一两个星期都食一次,但真系有太大进步空间。试业期间,所有街坊都知餐厅出名慢、要包冇包、要猪扒冇猪扒改咗鸡扒但唔出声等。今日见下午茶时段得3-4成入座率,试下个 #芝士白汁猪扒丼 ,一等…等咗20分钟都未有,问咗两个阿姐有冇漏单,但同个丼一样冇回头、冇踪影😮‍💨😮‍💨😮‍💨最后等咗25分钟我行埋出去厨房附近阿姐先醒起:系㖞,个客等紧个饭㖞急急脚去捧餐出嚟,而味道系…让人失望😞最好食系啲菜,其他方面,芝士原来系芝士粉、白汁冇特别、猪扒唔好食、饭就冧咗啲嘅饭咁啦。最后想叫个 #猪扒猪仔包 外卖,我口快快话猪仔包拎走,阿姐仲劲话冇卖猪仔包。我指指个餐牌:呢度唔系有猪扒猪仔包咩?我上次先食过㖞⋯⋯佢先知我讲乜。短短一个下午茶,其实仲有其他搞笑虾碌,不能详录。唯一抵赞系次次去都干净,希望快啲有进步,唔好执住。

芝士白汁猪扒丼