2023-10-30
长沙湾新开咗一间餐厅(原来都开左几个月🤣)平时放lunch有时间都会上去揾地方饮下茶,估唔到饮茶楼下开咗间啱学生哥食饭嘅餐厅,就系米籽啦!一入嚟就有姐姐安排左张四人枱俾我哋,呢度系扫码落单的,都几方便。估唔到原来入面都几大㖞!好多人食,特别多学生🤣午市坐到满晒!好啦,我哋几个人嚟食,一开始见到有龙虾汤泡饭所以都好想试下嚟到见到橙红橙红嘅汤饭,忍唔住即刻不左一啖嚟饮,正!虾味几浓㗎!汤底有小小结结地,但又唔会太结,所以配埋啲饭食都好match!见唔见到个羹入面有啲透透地明色嘅饭?其实佢唔系饭🤣🤣系啲脆脆嚟!口感真系好得意,如果你哋食就趁早食,因为浸耐左可能冇咁脆😉另外,呢个饭都有好多配料,有啲木耳,碎菜,菇,重点系佢啲虾都几大只,同埋有鱼片肉喺入面!所以都几丰富!我就嗌左呢个酸菜鱼饭,除左拣饭仲可以拣米线🍜佢都有几多鱼肉㗎!其实配菜都多🤣🤣好多芽菜同酸菜,钟意食嘅可以嗌嚟食。个汤底都算唔错,都够辣!点解我嗌饭?识食一定系嗌饭!😎😎因为我会一啖饭,加埋啲汤,等啲饭索晒啲汤汁,然后加一块酸菜鱼,一嘢放入口咁先最好味!杯嘢饮就冇乜特别,大路嘢梳打都冇死🤣不过我惊甜就嗌左少甜咁解,食辣嘢加饮冻野
好啦,我哋几个人嚟食,一开始见到有龙虾汤泡饭所以都好想试下
我就嗌左呢个酸菜鱼饭,除左拣饭仲可以拣米线🍜
点解我嗌饭?识食一定系嗌饭!😎😎
杯嘢饮就冇乜特别,大路嘢梳打都冇死🤣不过我惊甜就嗌左少甜咁解,食辣嘢加饮冻野就啱晒!😎