2021-12-13 149 浏览
朋友系附近返工,路过见到呢间老字号,好耐都无食呢类型既食物☺️一于就试试佢。餐厅以卡位为主,环境正常。☑️椒盐猪扒饭 ($65)猪扒份量多,椒盐味浓,非常香口🤤跟配既唔系白饭,几有惊喜‼️炒饭底有镬气,一啲都唔hea😳成个组合超惹味,重口味人士必食~☑️芝士蛋汉堡配迷你肉酱意粉 ($55)汉堡即叫即整🍔面包烘得香脆,牛肉偏淋滑,流心蛋加埋芝士🍳系童年回忆😋肉酱意粉就不过不失,份量几多,一定食得饱!☑️避风塘生炸鸡脾 ($35)鸡脾大大只🤩炸到外脆内嫩,超级邪恶😈😈避风塘口味好惹味,肉质唔鞋且入味~☑️鸡汤珍菌蟹棒浸娃娃菜 ($78)食咁多肉梗系要嗌份菜平均下😛鸡汤清甜,配啲好多蔬菜食得我喉咙好c服哈哈🥳☑️是日炖汤 (跟餐+$9)呢个真系必嗌👍🏻当晚见到差唔多枱枱都有,一饮就知咩事。当晚系海底椰煲鸡脚(?)超足料,热辣辣又清甜,系屋企既味道😭又抵又好饮!

☑️椒盐猪扒饭 ($65)

☑️芝士蛋汉堡配迷你肉酱意粉 ($55)
汉堡即叫即整🍔
面包烘得香脆,牛肉偏淋滑,流心蛋加埋芝士🍳系童年回忆😋
肉酱意粉就不过不失,份量几多,一定食得饱!

☑️避风塘生炸鸡脾 ($35)

☑️鸡汤珍菌蟹棒浸娃娃菜 ($78)

☑️是日炖汤 (跟餐+$9)