长沙湾呢边好多cafe同食店,我地都经常过嚟呢边食饭同chill 下,咁岩经过见到呢间装潢好靓好有特色嘅韩式烧肉就即刻试下!呢间有二人套餐,牛肉好高质,阿根廷红虾好大只鲜甜!超抵食😍!👑会长招牌套餐 $498🔸韩式酱汁牛五花牛五花油脂分布好靓,唔讲以为系和牛!油脂仲一啲都唔觉得肥腻,入口即化!而且牛肉非常有牛味,加上甜甜地嘅酱汁,无得弹。🔸MG澳洲和牛小柳澳洲和牛牛小柳真系惊喜!估唔到烧肉嘅牛小柳可以咁腍身,仲要弹牙有肉味,点辣酱再包生菜食真系一流!🔸美国极佳牛颈脊极佳牛颈脊就咁睇个色泽已经好吸引,烧完后加少少海盐吊味就perfect! 肉质好软腍,入口有咬口,慢慢咬,啲牛肉味渗出嚟,好享受。🔸西班牙黑毛猪肋条黑毛猪肋条可以烧到岩岩好就可以,唔使怕生,因为可以少少生都ok的。猪肋条好弹牙,猪肉味特出,又系配辣酱同生菜嘅极品。🔸特级猪颈肉猪颈肉系比较厚身有咬口,加少少海盐,再搭配生菜、泡菜、大蒜酱等一起食用,增添左口感和风味的层次!🔸阿根廷珍宝红虾 两只两只阿根廷珍宝红虾真系好巨型,而且虾头有非常多甘香嘅膏。虾身中间剪开,方便烧烤,好贴心,抵赞!大大只嘅虾身烧到离壳就岩岩好,食落啖啖肉同

👑会长招牌套餐 $498

🔸韩式酱汁牛五花

🔸MG澳洲和牛小柳

🔸美国极佳牛颈脊

🔸西班牙黑毛猪肋条

🔸特级猪颈肉

🔸阿根廷珍宝红虾 两只
两只阿根廷珍宝红虾真系好巨型,而且虾头有非常多甘香嘅膏。虾身中间剪开,方便烧烤,好贴心,抵赞!大大只嘅虾身烧到离壳就岩岩好,食落啖啖肉同好湿润唔干,仲有淡淡海水嘅咸味,真系好回味!

🔸百香果梳打 同 葡萄梳打 700ml
食烧肉紧系要饮返杯有汽梳打先爽㗎嘛!两款梳打好好饮又解渴,跟餐都大大杯,超抵!

🫘红豆鲷鱼烧 $48
另外叫左个鲷鱼烧嚟做甜品,轻轻烧到有少少㶶面就岩岩好,食落真系好似日本食到嘅鲷鱼烧味道👅红豆甜度岩岩好,个皮又够脆身!

📍 会长之家烤肉 (长沙湾)
长沙湾福荣街506-510号荣发阁地下A1号舖
2024-04-15