2024-03-24
朋友放假,一齐出黎食下野,拣左佢楼下间洋食商店,佢话呢间餐厅新开,装修几型佢都未试过,就一齐黎试下㖞😊七点几黎到,店员话要等一等先有枱,态度友善亲切,感觉唔错。店内装潢充满日式风格,餐具精致,用QR code落单,点了一份招牌锅料理二人餐,贪其套餐多野食,价钱亦挺亲民😘⭐串烧并盘先来的串烧,有鸡翼、冬菇、秋葵、猪腩肉、菠萝同大虾,烧得香口,再点埋旁边个辣酱更惹味😋⭐明太子玉子烧个餐仲可以拣两款小食,第一样拣左玉子烧,玉子香软甜美,明太子咸鲜,两样并埋一齐好好味🤤⭐唐扬爆谷鸡第二样叫左炸鸡,炸得香脆,附上茄汁、沙律酱同蜜糖芥茉酱,一口一粒几正。⭐顶级美国极黑牛颈脊寿喜烧黑松露炖饭主食要左牛,卖相吸引。店员会帮手烧,先用牛油涂锅,边烧边落寿喜烧汁,牛肉片甜美有肉香,大大片有口感。烧完牛肉就放蔬菜了,同样由店员服务,摆得好香的日式火锅👍最后就系炖饭了,用火锅酱汁烩饭,煲到收汁就食得啦,有芝士香又有黑松露香,饭软腍,可以分到一人一大碗,好饱呀😆⭐爆打双柠 & 高山云雾绿茶个餐本身唔包餐饮,但有优惠价$28叫特饮,朋友要左杯爆柠,酸酸甜甜几正。自己就要样踏实啲嘅热绿茶,食咁多野饮啖热茶好舒服😘落
七点几黎到,店员话要等一等先有枱,态度友善亲切,感觉唔错。
⭐串烧并盘
⭐明太子玉子烧
⭐唐扬爆谷鸡
⭐顶级美国极黑牛颈脊寿喜烧黑松露炖饭
烧完牛肉就放蔬菜了,同样由店员服务,摆得好香的日式火锅👍
⭐爆打双柠 & 高山云雾绿茶
落单个阵觉得个芭菲好吸引,谂住食完主菜加一份,点知实在太饱,连个二人餐都食唔晒打包左,唯有下次先黎试芭菲啦🥺
埋单六百蚊左右,店员咁好服务,呢个加一好抵比😆