2022-06-19
📍Contrast平日中午lunch hour 去 要排队但都排得好快同友人黎 友人渣车 附近有咪表位🤙🏻几特别 以黑白色做主题🖤Dirty友人呢杯 比较nutty~ 都系正常发挥✨脏脏tiramisu 窝夫〔人气之选〕 见好多枱都有食就叫黎试下食物卖相望落去颜色好讲大对比Cafe 自家制牛奶雪条白雪雪 但waffle 就深啡色睇落超级引味道亦都几大对比 自家制牛奶雪条奶味比较淡焦糖脆脆超吸脆 完全唔淋 Waffle 的tiramisu 味重 食的时候连cream 食 超perfect 🤍Flat White 𝑴𝒚 𝒇𝒂𝒗 ♡ 温度okay 正常啦~ 唔记得叫友人帮我问有冇得拣nutty 定fruity 的口味 个人比较中意饮 nutty✨黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士多士烘得软熟 炒蛋都几滑同埋够多量 仲铺满左成块多士 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔎感想/评价: 排队都排得值得 觉得都几好食味道同卖相并存 视觉同味觉都有几大对比 👍🏻会再黎食🙈〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 Contrast 长沙湾福荣街512-518号依时大厦地舖⭐️人均消费: $50-100〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
平日中午lunch hour 去 要排队但都排得好快
⭐️人均消费: $50-100
又唔记得左影舖头门口
*封面cafe 门口相片来自网上
#katcafesnap
#美食分享 #美食记录 #香港美食 #Hkfoodie #foodie #food #hkeat #hkfood #美食推荐 #美食日记 #香港cafe #香港咖啡店#美食 #食评
#contrast #黑白 #长沙湾 #香港特色cafe #特色 #cafe