2022-02-13
早前同朋友黎长沙湾苏山鸡饭食lunch,估唔到咁好食,一定会再帮衬🤣😍我同朋友叫左2个lunch set 同 2款小食,咁小食跟餐叫会平D!!我同朋友都系拣左热柠檬薏米水,唔洗额外加钱🤣 餐厅系用QR code落单,好方便同埋上菜都好快👍🏻👍🏻🔹招牌海南鸡饭 $68油饭好香!!同平埋黄色油饭好唔同,呢个食到少少焦香饭焦香味😋鸡杂冬瓜汤好大碗,入面都好足料好多冬瓜同鸡肾,汤好清爽👍🏻海南鸡鸡肉唔系话好嫩滑个款,但系鸡皮系爽口弹牙,好惊喜🤩🔹新加坡白胡椒排骨茶配白饭+油条 $65油条好脆,浸落汤度同豆卜一样吸晒汤汁👍🏻👍🏻排骨茶饮到胡椒味外,仲会饮到淡淡当归味😋排骨煲到好淋,D肉好易咬但又唔会煮到太老好嚡,沾埋甜酱油膏好食!🔹鲜油咖央多士 $18好邪恶!!鲜油有厚度😂咖央酱落左好多,好甜😂一口落去多士,牛油开始溶连埋D酱,好食但邪恶😭😭食一件就够啦🙈🔹麻辣玻璃鱿鱼通菜 $28真系麻同辣,唔会只有辣冇麻,酱汁既辣系可以接受唔会过辣,但食食下就会开始麻👍🏻👍🏻玻璃鱿鱼系弹牙咬得开👍🏻👍🏻
🔹招牌海南鸡饭 $68
海南鸡鸡肉唔系话好嫩滑个款,但系鸡皮系爽口弹牙,好惊喜🤩
招牌海南鸡饭
🔹新加坡白胡椒排骨茶配白饭+油条 $65