2024-09-08
今日约埋我嘅friend,食左洋食商店。门口设计以日本小区内的洋食店为主仿佛进入了日剧场景。一秒带穿越回日本昭和时代的零食商店街,店内充满日式复古元素。我哋order左一个combo,里面包括好多嘢,食嘅好饱饱!!!**美国顶级牛肋骨 + 岩手虾和牛寿喜烧饭 (HK$ 50)** 呢个组合真系好正,牛肋骨嫩滑多汁,岩手虾鲜味十足,寿喜烧饭更添香甜,食完令人满足。 **刺身拼盘 (HK$ 0)** 呢个刺身拼盘好新鲜,各种海味都好好味,尤其系鲔鱼同三文鱼,真系好推介。**桨肠日本鳗鱼 (HK$ 30)** 鳗鱼味道浓郁,肉质滑嫩,搭配饭食真系好搭,令人一口接一口。**松露薯条 (set) (HK$ 0)** 呢个set嘅薯条好香脆,松露味唔会太重,刚好提升咗薯条嘅风味。**话梅青柠薄荷打 (HK$ 28)** 呢杯饮品清新消暑,话梅同青柠嘅酸甜配搭得宜,薄荷仲添咗啲清爽感,非常合口味。**柚子乳酪乌龙 (HK$ 30)** 呢个饮品嘅柚子味道好清新,配合乳酪嘅滑顺感,真系好饮又开胃。**烧玛莉莓cheese cake (HK$ 58)**
**刺身拼盘 (HK$ 0)**
**桨肠日本鳗鱼 (HK$ 30)**
鳗鱼味道浓郁,肉质滑嫩,搭配饭食真系好搭,令人一口接一口。
**松露薯条 (set) (HK$ 0)**
**话梅青柠薄荷打 (HK$ 28)**
**柚子乳酪乌龙 (HK$ 30)**
**烧玛莉莓cheese cake (HK$ 58)**
呢个芝士蛋糕口感滑顺,玛莉莓嘅酸甜味令整体唔会太腻,食完仲想再尝多一口。
非常推荐