2019-10-20 331 浏览
今日因为工作需要而入左长洲一转,而家咁样既时候梗系要睇睇黄蓝饮食地图啦! 揾到一间叫开心食堂既餐厅,冇招牌容易错过,但系码头行过去大概5分钟左右就到,位于内街,所以唔会好嘈! 呢个系我中意既地方店铺唔大,但系好干净企理! 菜单除左有车仔面之外,仲会有D日式同台式野食。今次我叫左肉燥饭,再加个盐酥鸡小食。有跟野饮嫁! 本来想试下自家制无糖豆浆,可惜老板娘话星期六日先有得供应,咁就缘悭一面啦先讲个肉燥饭,大家都可以见到份量系有几大份,而且D肉唔系出面咁孤寒比几粒肉丁,而真系一大旧肉啊! 而盐酥鸡就系新鲜炸上! 份量都几大碟! 每一旧都系脆同埋好多汁,唔会好干! 食到停唔到口啊!因为小食系单点,所以埋单以lunch黎讲有小小贵! 下次再黎就试其他野先!

2019-10-16