2024-03-18
难得放假去长洲玩,梗系要周围揾野食喇😌但唔一定净系食大鱼蛋同芒果糯米糍架~如果你地去长洲东湾沙滩,一定经过呢间𝐎𝐗𝐘 𝐂𝐇𝐄𝐔𝐍𝐆 𝐂𝐇𝐀𝐔🌿店铺系一间以「鹿角蕨」为主题的咖啡店☕️店内系一张枱都冇架,大家可以一边食一边欣赏下植物🌱当然仲有咖啡挂耳包、咖啡豆同埋鹿角蕨主题既𝐠𝐢𝐟𝐭 𝐬𝐞𝐭卖✨餐厅系𝐩𝐞𝐭 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲,仲有𝐟𝐫𝐞𝐞 𝐝𝐨𝐠 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐭添啊!𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧妈𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左一杯𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞饮品,仲有小食同朋友一齐开心𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞♥蜜渍柠梳如果好似𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧妈咁唔太岩咖啡,呢度嘅蜜渍系另一个好推介(ノ◕ヮ◕)ノ*.✧我𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左一杯蜜渍柠梳,系佢地自家制架🍋饮落香甜清新,唔会有柠檬既涩味,令到成杯饮品提升左一个更高既层次😛♥芝士蛋手抓饼+粟米(沙律酱) / 芝士蛋手抓饼+火腿(沙律酱)呢个手抓饼比想像中出色,个饼皮煎到好酥脆,而且拎上手系热辣辣架🔥本身馅料有芝士同埋蛋,我地分别再加粟米同埋火腿,半溶芝士令到口感更加丰富,记得要趁热食啊😌除左沙律酱仲有其他酱可以拣架♥椰皇奶冻𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧妈大力推介呢个椰皇奶冻🥥椰皇同椰奶味完全融合埋一齐,每一啖都好有新鲜既椰香味🥹清爽又香甜~
♥蜜渍柠梳
♥椰皇奶冻
𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧妈大力推介呢个椰皇奶冻🥥椰皇同椰奶味完全融合埋一齐,每一啖都好有新鲜既椰香味🥹清爽又香甜~建议一人一个,𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧一边食一边劲得戚咁讲𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲🤣留意返每日限量只有10个咋!!
下次我一定要试下佢地既4’𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐰𝐚𝐲!店内会不定期开班教授点样种植鹿角蕨,6岁以下费用全免架,有兴趣可以留意𝐎𝐗𝐘既社交平台💚
@oxycheungchau
📍 OXY Cheung Chau