2018-12-05 105 浏览
难得放个大假,同朋友仔静静地入长洲慢活Chill一下先,傍晚时份,想话揾间饭店坐底医下个肚仔,竟然比我哋发现呢间抵食首选既海鲜饭店。带位姐姐真系无介绍错,真系$188 3𩠌(海鲜/小菜)都得,另送一碟小炒时菜,仲追加另送一大碗例汤(当晚既例汤系粟米鱼肚羹)。哗...你真系无听错呀,加加埋埋真系成5个𩠌都只系$188,今时今日既香港真系越来越少咁抵食既海鲜,重点系要足料既,绝对无Fake你。我哋叫左个椒盐濑尿虾、豉椒炒蛏子、沙姜鸡,饭店另外送左碟炒氐菜比我咃,另加送一大碗粟米鱼肚羹老老豆豆,两个人食真系满足到一个点。味道唔称得上话西贡/鲤鱼门食海鲜既级数,但系咁既价钱有咁多个𩠌,真系绝对有交代。先讲椒盐濑尿虾,绝对足秤之余又炸到脆卜卜,椒盐当然好惹味啦。豉椒炒蛏子则啖啖肉,唔会话见到成碟都系炒蛏子壳,而且又无沙,真系食得好放心。饭店好好,沙姜鸡比左只鸡比我哋,真系好幸福呀。
难得放个大假,同朋友仔静静地入长洲慢活Chill一下先

,真系绝对有交代。
2018-12-03
  • 椒盐濑尿虾