2021-08-02
冇谂过去长洲🏝食海鲜🐟🦐🦞🦑🦀最平可以$168就食到2️⃣款海鲜,仲加多碟炒菜🥬价钱系离岛🌊黎讲,真心抵食呀🤑~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 精选套餐 ($168up) ▪最轻食 : 2️⃣款海鲜 & 1️⃣碟炒菜💃🏻最豪华套餐 : 4️⃣款海鲜 & 3️⃣款小菜 & 1️⃣碟炒菜🕺🏻.因为得👫2个人,所以我地嗌左个🍽▪️3️⃣款海鲜🌊 & 1️⃣碟炒菜🥬 ($258)我地拣左既海鲜包括💁🏻♀️▫️蒜蓉蒸扇贝 🧄有成4️⃣只,同大王🤴🏻可以平分☝🏻人✌🏻只。面头粉丝吸晒海鲜香味🌊上面铺满左蒜蓉🧄同葱花🌱,蒜蓉🧄劲香,捞埋粉丝🥣食一流呀😙.▫️豉椒炒蛏子🫑♥️虽然唔系好大只,但份量劲多🤭我谂至少有5️⃣0️⃣只,冇沙既👏🏻加左青🫑/红椒♥️ • 洋葱🧅 • 豆豉🟤去炒,好惹味😝.▫️椒盐鲜鱿 🦑✨椒盐鲜鱿味道唔错,脆卜卜💥炸到金金黄黄⚜️,外层炸浆唔会好厚🤏🏻点埋喼汁,儿时最爱,正呀🤪.▫️炒菜 🥬生菜🥬 • 通菜🌱 • 西兰花🥦 • 菜心💚我拣左蒜蓉炒西兰花🧄🥦冇煮到过淋,但又唔会生到咬唔到😆.▪ 野饮 ▪汽水 ($15 / 罐)🥤有(红❤️ / 黑🖤)可乐 • 忌廉💚 • 芬达🧡 • 柠檬茶💛
冇谂过去长洲🏝食海鲜🐟🦐🦞🦑🦀
最平可以$168就食到2️⃣款海鲜,仲加多碟炒菜🥬
价钱系离岛🌊黎讲,真心抵食呀🤑
▪ 精选套餐 ($168up) ▪
最轻食 : 2️⃣款海鲜 & 1️⃣碟炒菜💃🏻
因为得👫2个人,所以我地嗌左个🍽
▪️3️⃣款海鲜🌊 & 1️⃣碟炒菜🥬 ($258)
我地拣左既海鲜包括💁🏻♀️
▫️蒜蓉蒸扇贝 🧄
有成4️⃣只,同大王🤴🏻可以平分☝🏻人✌🏻只。
面头粉丝吸晒海鲜香味🌊
上面铺满左蒜蓉🧄同葱花🌱,
蒜蓉🧄劲香,捞埋粉丝🥣食一流呀😙
▫️豉椒炒蛏子🫑♥️
虽然唔系好大只,但份量劲多🤭
我谂至少有5️⃣0️⃣只,冇沙既👏🏻
加左青🫑/红椒♥️ • 洋葱🧅 • 豆豉🟤去炒,好惹味😝
▫️椒盐鲜鱿 🦑✨
椒盐鲜鱿味道唔错,脆卜卜💥
炸到金金黄黄⚜️,外层炸浆唔会好厚🤏🏻
点埋喼汁,儿时最爱,正呀🤪
▫️炒菜 🥬
生菜🥬 • 通菜🌱 • 西兰花🥦 • 菜心💚
我拣左蒜蓉炒西兰花🧄🥦
冇煮到过淋,但又唔会生到咬唔到😆
▪ 野饮 ▪
汽水 ($15 / 罐)🥤
有(红❤️ / 黑🖤)可乐 • 忌廉💚 • 芬达🧡 • 柠檬茶💛....
🔺套餐选择都几多💁🏻♀️
👉🏻 海鲜🌊都有成1️⃣6️⃣款拣 🐟🦐🦑🦞🦀
(蛏子 扇贝 花螺 鱿鱼 大蚬 鱼 虾 蟹) 样样齐
👉🏻 小菜🧆 有2️⃣0️⃣款选择
煮法都唔单一👨🏻🍳 煎 炒 煮 炸 蒸 都有🍳🥘
🔺依个价钱,份量都算几大份🤗
🔺2个人食,平均都唔洗$200 / 位🤑
🔺大啤🍺都系$25up/樽, 配小炒劲爽🍻
想赞一赞店员姐姐❣️
1️⃣ 本身食完谂住走,点知落劲大雨⛈
主动叫我地唔好走住啦,
行出去成身湿晒,坐下先啦🪑🪑
2️⃣ 落雨期间,人流当然会少d,
但店员姐姐🙅🏻♀️冇系到ᎻᎬᎪ,
佢拎左条布去抹餐牌📖,真系咁耐以黎出去食野🍽
我都未见过依一幕,好好呀💯