2021-08-31
🦀康記菜館今日胡迪警長...終於去咗長洲度假🥳嚟到長洲..其實我呢個大鄉里就只係諗到大魚旦、芒果糯米糍,但今次唔同..朋友帶咗我去試海鮮🤤🏆🏆🏆🏆蒜茸蒸扇貝佢隻隻都好大隻好足料🤩佢蒜茸勁足料、爆多蒜茸🤤🤤對於我呢個重口味嘅人嚟講..撈飯食不得了🤫🤫🤫粉絲再撈埋扇貝一野筆落後、再加埋一啖飯😮💨係享受🤤🤤🏆🏆🏆🏆辣酒煮花螺一放上枱,個陣辣酒已經撲鼻☺️我就知..呢兜野堅🤫佢個汁撈埋飯食又係好正🥰佢每一隻花螺都索到佢個辣汁,同埋花螺大大隻,數量又多😎幾個人分、閒閒地都4-5隻🥳🥳🏆🏆🏆🏆椒鹽鮮魷佢呢個炸粉唔係話好多,唔會食到個口好似「張」住咁🤫薄薄一層...再點埋汁食..呢個又係出色之作🥳🥳🥳加上佢份量真係好足夠、真心岩哂一大班人一齊食🤫🏆🏆🏆🏆豉椒炒蜆/豉椒蟶子首先要讚一讚,佢哋大部分都無食到有沙,睇嚟事前功夫做得好足😎加上大大碟入面,差唔多全部都開哂口🥰唔會好似出面咁..大部分都未開口,但呢間就足砰啦🤩🤩其次係,佢地鑊氣好夠,豉椒爆得香d蜆同蟶子😚😚每一隻都入哂味🤪🤪🏆🏆🏆🏆蒜茸開邊蝦蝦王嘅我表示...正呀🥳🥳佢將一隻一分為二,方便我呢d又想食、又唔想剝蝦嘅人🤫加上佢正正因為分開咗蒸,所
🏆🏆🏆🏆蒜茸蒸扇貝
🏆🏆🏆🏆辣酒煮花螺
🏆🏆🏆🏆椒鹽鮮魷
🏆🏆🏆🏆豉椒炒蜆/豉椒蟶子
🏆🏆🏆🏆蒜茸開邊蝦
蝦王嘅我表示...正呀🥳🥳佢將一隻一分為二,方便我呢d又想食、又唔想剝蝦嘅人🤫加上佢正正因為分開咗蒸,所以蝦身好入味🤪蝦肉彈牙,唔會話梅🤫🤫食落去就知佢唔係好似出面咁比哂d死蝦你🤩🤩
總括依然.....佢每碟份量都好大碟......係飽到癲🥳🥳同埋一定要食飯🥳🥳因為撈飯真係好好食🤤🤤🤤🤤🤤加上佢座位闊落,個日去食又落雨又成,但完全唔會覺得濕濕笠笠,加上職員好好禮貌,比你揀位坐😎你知啦...有d餐廳唔比你揀..厭你煩🥲但呢間d呀姨好好人🥰🥰
🏠康記菜館 (長洲)
長洲北社海傍道11A地下
味道:5/5