2020-04-10 1250 浏览
一向都系木船嘅粉丝,好钟意食佢嘅「海南鸡饭」同埋「猪髀肉饭」。疫情期间,见佢推出外卖优惠,当然要支持!💪🏻💪🏻今日试咗个「杂菌炒金边粉」,感觉有点中伏。个炒粉好甜,感觉似食紧甜品。我明白泰式炒金边粉系有少少甜,但相比以往试过多间泰式餐厅的炒金边粉(包括在泰国食的炒金边粉),的确是有史以来食得最甜嘅一碟。配料方面都足够,唔会偷工减料。颜色和样貌到达水准。可惜真系好甜,未知主厨本意是甜炒金边粉,还是今日落糖重手左?饮品方面选择了姜蜜,疫症之前,姜蜜要另加钱,而家不用额外费用,值得一赞!👍🏻 平时堂食,姜蜜好够味,今日依杯外卖,睇嚟轻手左。今次可以讲系木船开业以来,我的第一次失望体验。今次疫症真系令饮食业重创,我相信木船都不另外,晚晚应该冇觉好瞓,难怪失准。今次虽然有点失望,但会继续支持木船,木船继续加油!💪🏻
今次虽然有点失望,但会继续支持木船,木船继续加油!💪🏻
杂菌炒金边粉
2020-04-10
10 分钟 (外卖自取)