2016-09-03
「美味佳」呢个名听过好多次, 每次黎到舖头门前总有一班人排队, 总系最少要等候接近一个钟(起*)先安排到入座😢 次次行过都得个望字😔今日准时放工, 6:00嗱嗱声冲过黎👈🏻排队🙈🙈🙈未够7:00 已经咁样😳黎得早, 冇烦恼~虽然未到晚饭时间, 不过人已经好多, 入面已经坐满晒人嫁啦! 职员姐姐叫我先落单, 再安排入座等左大概10分钟到就入到去, 真系Lucky! 😀店仔细细入面好似有5位人帮手, 而且大家都好帮得手烧鸡全翼 $24/3串朋友真系冇介绍错! 鸡全翼好野味而且唔会烧到好干, 鸡肉腌制时候恰到好处, 香料味已经好够唔使再加沙嗲酱, 正! 😍😍😍👍🏻蘑菇 $9味道好香口而且保持到水份, 几好👍🏻牛舌 $10 烧牛舌叫咗两串, 份量绝对对得起$10呢个价钱, 牛舌唔会烧得太干, 腌制味道适中, 好够味不过我再自行家左佢哋嘅沙嗲酱, 沙嗲酱嘅花生酱同甜味比较重, 好香花生酱味, 配落牛舌食都唔错!😋👏🏻猪颈肉 $10我个人比较欣赏猪颈肉! 猪颈肉有返咁上下厚度, 食落有咬口👍🏻👍🏻👍🏻鲍鱼菇 $8鲍鱼菇吸收咗味粉香味, 食落好浓味, 超正! 😍😍😍翠肉瓜 $7虽然系串烧, 但系翠肉
今日准时放工, 6:00嗱嗱声冲过黎👈🏻排队🙈🙈🙈 未够7:00 已经咁样😳 黎得早, 冇烦恼~虽然未到晚饭时间, 不过人已经好多, 入面已经坐满晒人嫁啦!
职员姐姐叫我先落单, 再安排入座
等左大概10分钟到就入到去, 真系Lucky! 😀 店仔细细入面好似有5位人帮手, 而且大家都好帮得手
味道好香口而且保持到水份, 几好👍🏻 牛舌 $10
猪颈肉 $10
鲍鱼菇 $8
鲍鱼菇吸收咗味粉香味, 食落好浓味, 超正! 😍😍😍
虽然系串烧, 但系翠肉瓜烧完依然咁有水份☺️
食得太多肉再食返几串翠玉瓜的确系唔错嘅选择❤️
烧茄子 $18
味粉好似落得唔系咁够, 味道比起其他串烧就比较淡, 而且茄子唔系原条上, 个卖相冇咁吸引
呢两个丸一齐上枱, 其实唔系好分得清边个系墨鱼丸边个系花枝丸. 味道一般唔算太有惊喜
期待已久嘅韭菜终于上枱喇! 😍比起大陆嘅串烧店而言呢度嘅韭菜的确几大条, 不过如果食烧韭菜嘅其实系食佢嘅嫩身, 比我想像中大条🙈🙈🙈
韭菜虽然大条不过口感唔算好老, 调味粉亦都冇肉类咁多咁入味. 不过$8 呢个价钱食到咁大串的确好抵食! 👌🏻
呢个味道一般, 麻麻地
终于食饱饱喇! 朋友讲过呢度个老板娘好臭脾气, 不过今日见到佢好有笑容播! 😳
可能今日佢心情靓😂😂😂😂👍🏻
中途仲好好笑容咁同我地讲翠玉瓜仲烧紧👏🏻👏🏻👏🏻
态度有改善到❤️ 食饱饱走人𠮶时大概8:30, 其间都有好多人入嚟攞纸写串烧, 等候时间要45分钟-1粒钟都有人愿意等
人流比我地黎既时候更加多, 证明呢度真系越夜越精彩!
又平又好食, 难怪排长龙都有人排, 「美味佳」你系得既! 👍🏻👍🏻👍🏻