餐厅: 長洲角酪
资讯:

一入长洲,正好中午,食个靓沙嗲米通做午餐,然后再去「长洲站」打卡,同饮野,消消暑,解解渴。喱个「月台」应该系唯一一个畀饮野食野🤣🤣。入到格局偏小,打卡位前面就系一行靠墙长凳,坐到三组客人(每组二人),其中一枱系冇枱㗎。再埋边有高枱凳,大概坐到四人。多数人都买完出去饮。角觡卷💲2️⃣1️⃣望落好似好多色素嘅蛋卷,实质用嘅都系天然色素。蛋糕用左碟豆花染色,食落都几湿润,绵密。内面嘅cream沟左乳酪配合返佢地主题,中间粉色当然加左士多啤梨🍓,食落微酸带甜。莓莓角觡💲3️⃣8️⃣士多啤梨🍓乳酪,都几重士多啤梨味,乳酪唔会好甜。最令我惊讶系佢加左紫米落去,会有啲软糯嘅口感,超健康,正所谓紫米抗氧化,养胃,明血。但个人就麻麻地紫米🤣🤣🤣,我宁愿佢加个啲水果爆珠。张收据🧾打嘅内容都好正。🤣🤣
角酪卷

角觡卷💲2️⃣1️⃣
莓莓角酪

莓莓角觡💲3️⃣8️⃣

张收据🧾打嘅内容都好正。🤣🤣
2022-03-05