今日到黄大仙食饭,系北馆地铁站一上就系上海婆婆,装修后门面好靓,又坐到卡位好舒服。川渝小笼包卖相系白+红色两只色好靓。入面既汁少少辣,咬落唧左d红油出黎好过瘾。砂锅粉鱼头汤我好中意饮汤,系我既必点菜式。依个菜式唔多餐厅会整,因为煲鱼汤底要花很多工夫。砂煲上既好处就系餐饭食到最尾啲汤仲热烘烘,同时亦避免冻左会有腥味。超大碗两个人每人起码有两碗,饮到饱饱!鱼头又有骨胶原又多肉;汤底非常清甜,配埋滑滑嘅嫩豆腐,超赞👍皮蛋冻豆腐冻冻地几好味,个汁较结身亦浓味,拌匀豆腐食劲正。依只皮蛋黄好正~桂花蜜汁火方好耐无食过依道菜式了。唔系间间上海铺有卖。有惊喜,竟然有炸支竹拌碟,包住食超脆口。火方有两笼蒸到软绵绵好食,亦一定够饱。

川渝小笼包

砂锅粉鱼头汤