2004-03-25 4 浏览
每一个月左右就梗有一两日系特别想食咖喱既~本来想去新广南餐厅食一个马来大餐满足下欲望,不过由于唔多就脚,所以就黎左咖喱大王试试..入到店内先记起原来自己曾经帮衬过,不过己经系数年前既事喇,对食味无咩印像...进店后千拣万拣,最后都系维持原判,选择二人套餐($148)..由于同女友都唔食得好辣,所以都同waiter 声明要微辣就可以喇.."请客人放心~我地呢个餐既咖喱唔会好辣架咋~"waiter 十分诚恳咁回应..先上既系咖喱角同串烧..两样都水准之内~唔错~不过每样每人分得一旧,唔够喉添...再来既系咖喱鸡同印度沙嗲肥牛跟饭同一个印度薄饼..唔~~咖喱鸡真系好香好好味~加上鸡肉,同白饭真系绝配..沙嗲肥牛有好重香料味,可以话系同咖喱鸡各有特色~不过同女友都认为咖喱比较合我地口味~初初同女友见到食物份量,心想都唔系咁够,于是食到一半既时候就另order 一份油骚饼..谁不知order 完冇耐忽然觉得一阵饱意..于是急急取消order...埋单$162.8,以份量同味道来说,都算食得过..下次再黎既时候就要试试散叫喇..(顺带一提,waiter 礼貌真系好到没话好说..不过下次希望开大少少
再来既系咖喱鸡同印度沙嗲肥牛跟饭同一个印度薄饼..
唔~~咖喱鸡真系好香好好味~加上鸡肉,同白饭真系绝配..
埋单$162.8,以份量同味道来说,都算食得过..
下次再黎既时候就要试试散叫喇..
(顺带一提,waiter 礼貌真系好到没话好说..不过下次希望开大少少冷气,因为都几热下..)