2018-09-28 59 浏览
今日特登入尖沙咀試下間聽個名都覺得好開心既cafe—-樂園 Happyland 呢間Happyland喺地鐵站一出過馬路就揾到,位置超級方便已經加曬分😍上到去一出𨋢就見到好colourful既走廊,超級吸引人眼球🙈❤一望就好開心。入到去第一感覺係好整齊,位置唔大,眼望大約7-8張枱,三十幾個位,七彩繽紛既椅子同白色既檣襯埋好靚,令人感覺好放鬆。cafe仲播住近排流行既廣東歌,聽住熟悉既廣東歌食野認真舒服😌。順帶一提,店入面仲有2隻貓貓,超級可愛,仲會四圍行黎行去,跳黎跳去,搞到人好分心揀野食。打開menu,一開始第一頁就介紹左餐廳既中心思想,之後餐牌就分別介紹:沙律,小食,甜品,主菜,特飲,仲有圖文並茂真係花多眼亂。最後我地揀左日式吉列蠔(小食),黑松露香煎鵝肝意大利飯(主菜),我係曲奇大王(特飲),蜂蜜雜果窩夫( 甜品)。 首先講下個小食,日式吉列蠔,炸到好脆,入面仲有汁,一咬即噴汁!超級juicy❤蠔仲大大粒,$88/5粒,我覺得真心抵食。之後到主菜,黑松露香煎鵝肝意大利飯,唔好睇佢好似好細碟,但原來個碟好深好多飯,意大利飯入面好香黑松露味,加上飯用左菇炒,好襯,好香好好味❤☺$

上到去一出𨋢就見到好colourful既走廊,

之後到主菜,黑松露香煎鵝肝意大利飯,唔好睇佢好似好細碟,但原來個碟好深好多飯,意大利飯入面好香黑松露味,加上飯用左菇炒,好襯,好香好好味❤☺$188仲有鵝肝,真心高級🙈

之後就介紹埋個特飲,我係曲奇大王,佢係一杯曲奇味沙冰,飲落好creamy,好香o字牌曲奇味❤而且杯沙冰仲好高,好大杯,跟餐轉呢杯就加$45。
最後就到甜品既環節,我地揀左蜂蜜雜果窩夫,甜品一黎到真係超級驚喜!
因為個窩夫整得好靚,以美少女戰士為主題,除咗窩夫,仲有一球朱古力,仲有唔同既鮮果,所以呢個甜品一啲都唔dry!
我地2個人埋單食左$439!係香港人有質素既晚飯$400以上真係唔算貴。所以真心覺得抵食!餐廳仲可以包場搞生日會,party嗰啲,真係好開心😛下次去開尖沙咀都會去食。
2018-08-16