2018-04-15
2066 浏览
虽然话佢系主打冲绳料理,食唔食到冲绳嘅味道,都要睇下你识唔识得叫𩠌,最重要系食材新鲜,你到呢啲地方贵少少都系预咗,所以气氛好,味道好我觉得先至系最重要。四个女仔一啲都唔细食,完全唔理啲嘢几多钱,想叫就叫,咁先至食得开心。刺身拼盘 - 绝对唔关冲绳事,但系真心推介,每一样刺身都好新鲜,绝对值回票价!冲绳腐乳 - 唔识欣赏,都系廖孖记食好多花生豆腐 - 好得意,花生味好香,豆腐嘅口感好扎实,钟意花生味嘅你一定要试吓,如果想追求豆腐滑褛嘅口感,呢样野你就未必钟意,推介!炸苦瓜片 - 大大碟嘅炸苦瓜片,可能我对佢期望太高,所以有少少失望,明白佢要炸所以苦瓜片偏薄,但系我觉得太薄反而揸得好干,调味唔出色,唔食苦瓜嘅人都可以试下泡菜鸡翼 - 出乎意料地好味,一份有三只,我估系来货,但系品质好好,亦都炸得啱啱好,推介烧明太子 - 我对明太子有情意结,大部份明太子食物或者副产品我都觉得好好味,佢呢个明太子唔太咸,如果烧得香口啲会更加好,份量有啲小,送酒推介海葡萄 - 记得以前细个好钟意食海葡萄,咸咸地,咬落去果下爆汁好得意,依家反而唔系太钟意食,作为冲绳特产,我觉得系冲绳食会开心啲烧鸡肾 - 烤得够香
冲绳腐乳 - 唔识欣赏,都系廖孖记食好多
烧鸡肾 - 烤得够香口,唔会太实,调味亦都唔错,送酒推介
柚子胡椒黑毛猪 - 好好味,柚子甜味唔会过重,黑椒令到个猪好香,猪肉煎得啱啱好,一啲so味都冇,好味饱肚推介
要再嚟,只要拣几样自己钟意嘅食物,饮番杯生啤,一乐也!