2023-05-30 83 浏览
豪宴會放假當然就係去行吓街食吓嘢啦,今次去咗銅鑼灣行完日本超市之後,覺得好肚餓度就睇吓皇室堡附近有咩好食,原來最近開咗間新嘅酒樓,而且做緊一個特價優惠,當然要試吓啦見到佢哋喺門口都已經貼咗呢個開心吓步,一定要時,佢哋果然係開心,一個價錢就兩個主菜,唔叫唔得。兩個主菜,包括吊燒雞,上湯焗西澳洲龍蝦吊燒雞,佢哋嘅雞真係皮脆肉嫩,燒得啱啱好唔會有過多嘅油脂,肉同脂肪比例啱啱好另外一個主角當然就係龍蝦啦,我哋嘅上湯焗龍蝦配咗嘅係日式嘅稻庭烏冬,比起普通嘅伊麵底,我覺得更加好味吸引,而且性價比幾高,佢哋嘅龍蝦肉超多忽略,兩個人食都絕對夠飽,講真呢個性價比都幾高到四百幾蚊就可以食到龍蝦同燒雞,果然開心魚湯鮮竹浸菠菜苗食完開心孖寶,當然要食個菜平衡下啦,佢哋嘅魚湯配上鮮竹,同埋菠菜苗,水準都幾高講真,喺銅鑼灣都可以食到咁高質嘅酒樓真係性價比幾高#香港 #香港旅行 #香港美食#香港探店#銅鑼灣美食#多國菜#中餐#試食 #餐廳#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkige
豪宴會

魚湯鮮竹浸菠菜苗

講真,喺銅鑼灣都可以食到咁高質嘅酒樓真係性價比幾高

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie