今个星期日同阿肥嚟Megabox揾平价嘢买,唔想次次都嚟食宜家家私咁闷喇今次揾到Megabox终于有新开张嘅<熊小馆>餐厅,一于上嚟试吓啦!其实商场四周围都见到有poster呀等等嘅宣传,一个个可爱嘅熊宝贝随处可见,搭扶手电梯或者搭䢂上十一楼都得,原来餐厅占地面积好大,除咗有小朋友嘅玩乐区,仲有不同位置同熊仔嘅装饰用餐区,劲多影相打卡位!无论一家大细或者充满少女心嘅朋友都适合呢~职员都示意我哋可以随便拣选想坐嘅位置,咁我哋就拣咗一个可以望到溜冰场嘅景观位置,享受一个写意悠闲嘅下午。睇一睇个餐牌,发现呢度嘅食物原来都好抵食㖞最贵𠮶款都唔超过$100蚊,我而家周日呢个下午茶时段用膳仲有九折优惠添!!!唔怪之得,都吸引咗好多带住小朋友嚟玩嘅家庭帮衬罗宋汤配牛油法包:每份全日套餐加$6蚊就可以升级埋有汤同包,估唔到个罗宋汤咁足料,不论蕃茄,西芹,椰菜,红萝卜同牛肉都齐哂,两碗一样!牛油多士虽然细细件,但都有烘过的。D餐:芝士焗忌廉菠菜龙利鱼柳饭($62蚊):本身我惊住叫下午茶餐唔够饱,咁不如叫个饭啦~个饭嚟到之后我就后悔喇哗...乜咁大碟嘅(?!)建议胃口小嘅人可以同你朋友开心
睇一睇个餐牌,发现呢度嘅食物原来都好抵食㖞

罗宋汤+牛油法包
芝士焗忌廉菠菜龙利鱼柳饭
哗...乜咁大碟嘅(?!)建议胃口小嘅人可以同你朋友开心share
焗饭嘅味道令人惊喜,芝士忌廉汁味道香浓,配合搅碎咗嘅菠菜简直系绝配,龙利鱼柳厚实新鲜,啖啖鱼肉令人满足,仲加上系炒饭作底添,咁嘅价钱有呢个质素性价比真系十分之高

烤美国牛肉芝士烟肉汉堡包伴炸薯条
K餐:烤美国牛肉芝士烟肉汉堡包伴炸薯条($62蚊):阿肥见到汉堡包又点会错过吖,本身佢仲惊唔够饱,另外叫咗个小食,点知个汉堡包嚟到,原来同佢个头一样咁大
见佢咬开之后肉汁都漏出嚟...我就叫佢小心啲唔好整污糟吖...佢俾块汉堡我睇,又厚又大件,佢仲话好正呀~~~系人手打嘅牛肉汉堡,绝对超乎佢嘅意料之外,仲有佢好欣赏嘅新鲜炸薯条,脆卜卜够哂热气,唔怪得之等咗十分钟左右食物先送到,果然用心炮制。
铁板一口牛
铁板一口牛($52蚊):呢份小食系优闲下午茶里面嘅其中一款,本身都以为应该都系细细咁嘅姐,应该同街头小食咁上下呱(?!)噢...事实证明我错了。铁板上面嘅一口牛,虽然体积真系已经被切成一口口嘅大细,但竟然口感同牛扒冇乜分别
仲要系高质靓肉,香香嘅蒜蓉调味简单又惹味,牛肉肉质鲜嫰,冇筋之余牛肉味重,中间仲有一小旧薯蓉作伴,真系令人回味无穷。
热咖啡
冻柠茶